Chokladcheesecake med hallonkräm

2009-04-19 @ 10:33:29



Ingredienser

Botten:
200 g digestivekex
1½ msk strösocker
125 g smör

Fyllning:
1 gelantinblad
90 g hallonpuré eller 2½ dl tinade hallon

Kräm:

125 g mörk choklad, 70%
2 dl vispgrädde
250 g rumstempererad kesella
3/4 dl strösocker
2 tsk citronsaft

Garnering:
Smält choklad
Hallon

Gör så här:

Blötlägg gelantinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
Mixa kexen och blanda med sockret.
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Fördela smeten i en form med löstagbar kant och platta ut den i botten med baksidan på en sked.
Tina hallonen och passera dem till puré genom en sil med hjälp av en sked, eller använd färdig hallonpuré.
Värm hallonpurén försiktigt och rör sedan ner gelentinbladet.
Häll hallonpurén på kexbotten och låt det svalna, gärna i kylskåp.
Smält chokladen i vattenbad till krämen och vispa grädden löst.
Blanda grädde, kesella, socker och citronsaft.
Rör först ner en del av gräddblandningen i chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten i grädden.
Rör så att smeten inte blir grynig.
Bre smeten ovanpå hallonkrämen och stryk den slät.
Ställ i frysen i minst 3 timmar.
Ta ut cheesecaken ca 20-30 minuter innan den ska serveras så att den hinner mjukna en aning.
Garnera med smält choklad och toppa med hallon.

Kommentarer
Postat av: Cajsa

åhh, en liten Theo! :D vad gulligt.. :P



åh, den där såggod ut och kul ut att göra! :D

2009-04-19 @ 10:39:44
URL: http://cajsa1.webblogg.se/
Postat av: Malin-Hockeyfruga

oj jäklar de såg gott ut ;)

2009-04-19 @ 11:30:58
URL: http://mysunshinestory.blogg.se/
Postat av: ' FATMA

va gott :)

2009-04-22 @ 18:04:23
URL: http://fatmas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0