Ingefärsmarinerad kyckling med persiljeaioli.
2009-04-23 @ 19:17:57
Här kommer ännu ett recept :)
Ingredienser
2msk Riven färsk ingefära
1 Pressad vitlöksklyfta
1msk Olivolja med citronsmak (alternativt 1tsk citronsaft)
Soja
Rapsolja
1,5dl Majonäs
1 Pressad vitlöksklyfta
1msk Färsk eller fryst persilja
Salt
Peppar
Gör så här
Marinering: Om filéerna är stora, dela dem först på mitten sedan även på bredden, så att de blir tunna. Blanda riven ingefära och pressad vitlök i en bunke. Häll över citronolja, en skvätt soja och rapsolja (det behövs inte särskilt mycket). Se till så att allt är väl blandat!Ha i den uppskurna kycklingen, se till så att alla bitar blir ordentligt blöta av marinaden. Låt stå i kyl i minst en timme. Finns det tid så marinera gärna längre för mer smak.
Kör i ugn, 200grader ca 15min.
Persiljeaioli: Vispa majonäsen tills den blir följsam. Ha i pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med coleslaw och en grönsallad.
Kommentarer
Postat av: Bettan
Har du testat det själv? Lät gott så jag ska absolut prova.
Postat av: Viktoria
Inte än, hade tänkt nu i helgen, men det verkade ju VÄLDIGT gott :)
Trackback