Pannacotta med passionsfrukt
2009-04-13 @ 22:44:28
Fick prova på detta då vi var i Umeå.
Så otroligt god!! Starkt rekomenderad.
Så otroligt god!! Starkt rekomenderad.
Ingredienser till recept
3 gelatinblad eller 1,5 tsk gelatinpulver
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker eller en halv vaniljstång
4 passionsfrukter
Tillagning av recept
- Ställ fram fyra formar, glas eller koppar att göra pannacottan i. De ska rymma ca 2 dl var.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i 5 minuter. Använder du gelatinpulver till pannacottan så rör du ut det i en kopp med 1,5 msk vatten och låter svälla i 5 minuter.
- Koka under tiden upp grädde och mjölk med socker samt vaniljsocker under omrörning i en stor kastrull - akta så det inte kokar över eller bränns. Ta av från värmen. Använder du vaniljstång så delar du den på längden och skrapar ur fröna ner i mjölken. Tillsätt även stjälkarna som ger smak. Ta upp dem innan du blandar i gelatinet.
- Tag upp gelatinbladen från vattnet och vispa i dem i gräddblandningen tills de löst sig (eller vispa i koppen med det blötlagda gelatinpulvret - ta alltihop även vattnet).
- Fördela pannacotta-blandningen i formarna.
- Ställ att svalna i rumstemperatur och sedan i kylen minst 2 timmar så att de stelnar (har du bråttom kan du ställa dem någon halvtimme i frysen). Pannacottan ska bli fast men krämig - med för mycket gelatin blir pannacottan som gummi och det är inte så gott.
- Servera pannacottan med passionsfrukt. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innhållet. Fördela på pannacottorna och servera.
- Du kan också stjälpa upp pannacottan ur formarna om du önskar och servera på tallrik
Kommentarer
Trackback