Fläskfilé à la Italien

2009-03-02 @ 17:12:39

Jag bara måste prova på detta recept någon dag framöver..

För: 4-6 personer
Tillagningstid: 1 timme




En lite festligare rätt med en fräsch smak. Perfekt för den som inte gillar gräddiga såser


Ingredienser

1-2 fläskfiléer
1 kg potatis
2-3 lökar

1 kruka basilika
½ dl olivolja
2 msk vatten
1-2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar

1 frp ruccola
1 frp solrosskott
200 g fetaost
1-2 frp körsbärstomater eller liknande


Beskrivning

Putsa fläskfilén, stek den gyllene med salt och peppar. Efterstek den endera i traktörpanna med lock eller i ugn 125 grader. Innertemperatur 60-65 grader
Borsta potatisen, skiva i halvtjocka skivor
Skiva löken. Blanda runt med olivolja och salt och peppar och stek i ugnen 225 grader tills potatisen är mjuk
Mixa basilika, vatten, (fin) olivolja, salt och peppar
När potatisen är klar blandar man i ruccola, solrosskott och tomater

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0