Kladdkaka med mint

2009-03-11 @ 09:02:09


Ingredienser

2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 ägg
2 msk snabbkaffe
2 krm mintarom
½ dl råsocker till att bröa formen med

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
Smörj en form gärna med löstagbar kant om ca 24 cm och "bröa" den med råsocker.
Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och mintarom. Vispa ej!
Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat". Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0