Kladdkaka med nougattäcke

2009-03-26 @ 14:19:28




Ingredienser

1 dl socker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg
2 msk snabbkaffe
150 g nougat
½ dl mixade hasselnötter till att bröa formen med

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och "bröa" den med hasselnötter.
Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej!
Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat". Tag ut kakan från ugnen och låt svalna något.
Hyvla nougaten över kakan och låt den smälta.
Kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Och Lina, receptet på nougatrutorna kommer så småningom. Måste sätta mig ner och skriva av det.
Men snart så :)

Kommentarer
Postat av: Marica

mm, låter otäckt frestande.. :P

2009-03-26 @ 20:26:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0