Leilas cornflakes crisp

2009-03-18 @ 15:03:46

Så otroligt goda, måste provas!





Ingredienser:

100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) Nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Beskrivning:

Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och Nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0