Smörbullar med vanilj
2009-03-13 @ 09:33:33
Ingredienser
1 pkt mix för vetebröd, ca 500 g eller 1/2 sats vetedeg
Fyllning:
100 g smör, kylskåpskallt
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
1 uppvispat ägg
Gör så här
Tillred och jäs degen enligt anvisning på förpackningen. Rulla ut till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skär smöret i 20 små kuber. Blanda strösocker, vaniljsocker och citronskal. Gör ett hål med fingret rakt ner i bullarna och tryck ner smöret. Låt jäsa 10 min. Pensla med ägg och strö över socker-blandningen. Grädda i mitten av ugnen 7 - 9 min. Låt bullarna kallna under bakduk.
Kommentarer
Trackback