Dagens middag
2009-05-15 @ 10:13:00
Idag står tortillapizza med kycklingfilé på menyn. Det verkar väldigt gott och ska prova det idag för första gången.
2 dl tomatsås
200 g kycklingfilé i bitar
1 msk margarin
200 g kantareller eller annan svamp delade i bitar
100 g finhackad rödlök
2 klyftor vitlök
Muskot
1 tsk timjan
100 g cocktailtomater i halvor
150 g ost
Lägg tortillabröden på 2 plåtar. Bred på tomatsås.
Stek kycklingfilén i hälften av margarinet. Salta och peppra. Kycklingköttet behöver inte vara riktigt genomstekt.
Lägg köttet åt sidan.
Stek kantareller, lök och pressad vitlök i resten av margarinet. Smaka av med lite muskot, var försiktig med mängden, timjan, salt och peppar.
Lägg allt det stekta och tomater ovanpå pizzan. Strö på ost. Stek pizzorna ca 6-8 minuter i ugnen.
Ingredienser
4 st tortillasbröd av mellanstorlek2 dl tomatsås
200 g kycklingfilé i bitar
1 msk margarin
200 g kantareller eller annan svamp delade i bitar
100 g finhackad rödlök
2 klyftor vitlök
Muskot
1 tsk timjan
100 g cocktailtomater i halvor
150 g ost
Beskrivning
Ugn 225 grader.Lägg tortillabröden på 2 plåtar. Bred på tomatsås.
Stek kycklingfilén i hälften av margarinet. Salta och peppra. Kycklingköttet behöver inte vara riktigt genomstekt.
Lägg köttet åt sidan.
Stek kantareller, lök och pressad vitlök i resten av margarinet. Smaka av med lite muskot, var försiktig med mängden, timjan, salt och peppar.
Lägg allt det stekta och tomater ovanpå pizzan. Strö på ost. Stek pizzorna ca 6-8 minuter i ugnen.
Kommentarer
Trackback