Jättesolskensbulle med hallon

2009-05-16 @ 14:16:19




Ingredienser

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
½ tsk salt
1½ dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
1½ l vetemjöl
1½ dl vaniljkräm
2 dl färska eller frysta hallon
Ägg till pensling
Florsockerglasyr

Gör så här

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Häll ner lite av mjölkblandningen och vispa tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av mjölkblandningen, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.Låt jäsa i bunken i cirka 40 minuter under bakduk.

Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den i några minuter. Tillsätt eventuellt mer mjöl. Dela degen i två delar och tryck ut dem till cirka 2 cm tjocka rundlar på varsin plåt, smord eller med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader.
Bred ut vaniljkrämen på rundlarna men lämna cirka 2 cm runt om utan kräm. Strö ut hallonen. Låt degen jäsa i ytterligare cirka 30 minuter. Pensla kanten med uppvispat ägg och grädda i cirka 20 minuter.
Låt svalna, blanda florsocker med vatten till lagom konsistens, och ringla sedan över glasyren på kakan.

Kommentarer
Postat av: Lina

Tack:)

2009-05-16 @ 14:56:01
URL: http://lillstintan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0