Pannacotta med hallon

2009-05-04 @ 20:23:36
Gräddig pannacotta med hallon

Ingredienser

5 5 dl vispgrädde
1 1 st vaniljstång (alt. 1 tsk vaniljsocker)
1/2 1/2 dl socker
3 3 st gelatinblad
2 2 dl hallon
Till garnering:
bär eller frukt
citronmeliss

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.

2. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.

3. Sila bort vaniljstången. Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.


Kommentarer
Postat av: Vivi

Vi är väldigt tacksamma att du ställde upp och tog hand om Rnoja. Tro inget annat. Lite trist bara att läsa att du tyckte det var så jobbigt, när du sa till Rickard att det gick så bra. När det tydligen inte var så. Att det gick bra att ha henne på jobbet beror kanske att det bara var halv dag som han hade henne där. Skulle nog bli ett himla liv om han hade en valp på 10 veckor i bilen 9 timmar. Alla mår nog bättre om du säger nej direkt, och inte känner dig tvingad att ställa upp. Han kan ta ett nej. Trots att han är en karl.:) Kram Vivi

2009-05-04 @ 21:56:03
Postat av: freddi

nu börjar jag ju dregla :O

2009-05-04 @ 21:56:14
URL: http://fridatrorjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0