Vad ska man tänka på?

2012-11-13 @ 18:54:34
Har efterlyst lite frågor på min facebooksida som jag tänkt svara på här. Har ni läsare här några frågor så kom gärna med dom! Det är bara kul, och jag svarar på så många jag bara kan :) 
 
Fråga: Hur ska man tänka när man ska köpa en kamera?
Hobbynivå med någorlunda kvalité.
 
Det jag först skulle rekommendera är att när du ska köpa din kamera så välj med endast kamerahus. Så du kan köpa objektiv själv. 
Tyvärr så är jag inte så insatt i de digitala kompaktkamerorna så nu gäller alltså detta för systemkameror. 
 
Vill du filma? 
Alla systemkameror har inte inspelningsmöjligheter, så vill du kunna göra det så bör du tänka på det när du köper din kamera. 
 
Ljuskänslighet:
Om du t.ex vill fota mycket hemma inomhus i lite halvdåliga ljusförhållanden eller kanske bra anpassat för kyrkor så kan man tänka på att ha en kamera med hög ljuskänslighet, ISO. Det gör att kameran tillsätter lite ljus i dina bilder och klarar lättare av mörka situationer. 
 
 Har länkat till cyberphotos hemsida för alla produkter. 
Jag skulle rekommendera dessa: 
 
 Canon
 
Canon EOS 1100D (länk) 3 590:- 
En bra nybörjarkamera som inte är allt för dyr, med funktioner även för den som vill utveckla sitt fotograferande. Filmar i HD (ej full) och har förbättrad autofokus än föregångaren 1000D.
Pris endast för kamerahus.
 
Canon EOS 600D (länk) 4 990:-
En lite mer avancerad kamera men samtidigt bra för den enkla hemmafotografen. Filmar i full HD och har vinklingsbar skärm. Perfekt vid filmning eller fotografering i svåra vinklar. Ljudinspelning i mono. Bra ljuskänslighet för fotografering i lite mörkare förhållanden. 
Pris endast för kamerahus. 
 
Canon EOS 650D (länk) 6 470:-
En kamera med ytterligare lite häftiga funktioner. Filmar också i full HD, vinklingsbar skärm. Men skillnaden är att den har touchskärm (pekskärm).  Den har ännu högre ljuskänslighet än de två föregående modellerna. Stort plus.
Ljudinspelning i stereo.  
Pris endast för kamerahus
 
 
 Nikon
 
Nikon D3100 (länk) 3 590:-
Som men Canons motsvarighet, en bra nybörjarkamera med funktioner för att utveckla fotograferandet. Filmar i full HD och även Nikons modell har förbättrad autofokus motför tidigare modeller. 
Pris endast kamerahus. 
 
Nikon D5100 (länk) 3 990:-
Denna modell är ungefär som Nikon D3100 men har lite mer funktioner. Till att börja med så har den vinklingsbar skärm med lite högre upplösning än D3100. Den är mer ljuskänslig, nästan det dubbla. Lite snabbare seriebildtagning och bättre ljudupptagning.
Pris endast kamerahus. 
 
Nikon D3200 (länk) 4 290:-
Ungefär som ovanstående modeller men med ytterligare lite bättre kvalité. Högre upplösning på skärmen o.s.v men dock ingen vinklingsbar skärm. Bättre inställningsmöjligheter vid filmning. I övrigt en relativt snabb kamera! Finns också röd variant på kameran. 
Pris endast kamerahus. 
 
Nikon D5200 (länk) 6 999:-
En mer avancerad variant av de ovanstående. Hög bildkvalité och upplösning. Hög ljuskänslighet. Vinklingsbar skärm. Som ovanstående så filmar även denna i full HD. 
Med den här kameran så kan man även komplettera så att du kan överföra bilder tll din smartphone eller apple för att snabbt överföra till ex sociala nätverk. Lär mer på hemsidan. Men överlags en väldigt bra kamera för det fotoglada utvecklingssökaren! :) 
Pris endast för kamerahus. 
 
Hoppas att ni blev lite klokare. :)
Om ni har fler frågor ställ dem via inlägget på facebooksidan (Fotograf Viktoria Wigenstam) eller kommentera här om ni inte har tillgång till facebook. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0