Svaren är här!

2013-04-29 @ 20:32:00 / Postat i: Foto-Video, Fototips, Frågor och svar / Kommentarer: 3
 
 
Här kommer äntligen mitt videoinlägg där jag svarar på frågorna som ni ställde tidigare! Jag svamlar på lite grann ibland och busar på men äh, ni måste ju få se den sidan av mig, eller hur? :) Jätte roligt att jag fick in några frågor, och en del var riktigt svåra. Verkligen inte lätt....Hoppas ni gillar videon, och om ni gör det vill ni att jag gör fler såna?
 
I videon så hänvisar jag till DETTA INLÄGG när du ska fota vattendroppar. 
 
Några (notera några) av mina favoritbilder som jag tagit. 

En fotografering fylld av skratt!

2013-04-28 @ 12:00:50 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 1
 
Alla som känner mig vet att jag älskar att skratta och är duktig på att prata. Därför var gårdagens fotografering helt underbar! En stor syskonskara av alla de blandade personligheter men alla hade de en sak gemensamt. Skrattet :) Det blev verkligen många skratt under fotograferingen och några fina bilder också så klart. 
Inte optimalt väder plus att det inte är så otroligt fint ute just nu men jag tycker att det blev bra ändå! 
Här är ett smakprov från fotograferingen! 

Gamla godingar

2013-04-26 @ 13:54:51 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 1
 
Hittade åt dom här gamla bilderna i arkivet. Från en fotografering med en gammal bekant som i Arvidsjaur har startat ett cafe. Fantastiskt goda grejer så är ni där bara måste ni gå in! Här är två från fotograferingen inne i själva cafeet. 

Studenttider

2013-04-25 @ 21:53:51 / Postat i: Vardag / Kommentarer: 0
 
 
Snart är det dags för studenterna att ge sig ut ur skolan. En del tar klivet direkt ut i arbetslivet, en del börjar plugga och resten funderar på vad de vill göra resten av sitt liv. Underbara tider eller? 
 
För mig var själva studenten inte så otroligt märkvärdig. Eftersom jag redan visste vad jag skulle göra. Vara hemma och ta hand om min famlij. Eftersom att vi fick våran äldsta son innan jag gått ut så hade jag redan allt som jag behövde när jag sedan läste ikapp sista terminen. Klandrar självklart inte alla som längtar efter studenten, det gjorde så klart jag med men på ett annat sätt. ;) 
 
Ångrar aldrig en sekund att min student "blev som den blev". Jag menar, en underbar familj hemma och med kameran i handen med ett mål, att ha roligt! På ett seriöst sätt ha roligt. Njuta av tiden som förälder samtidigt som jag får göra nånting som jag älskar. Jag är verkligen så lyckligt lottad <3 
 
Stort tack till alla som fanns där och stöttade dom dagar det var svårt. Jag glömmer det aldrig! 

Lars Winnerbäck 2012

2013-04-22 @ 19:23:00 / Postat i: Foto-Konsert / Kommentarer: 1
 
Okej, jag ska vara helt ärliga mot er nu, jag är inte direkt något stort fan av Lars Winnerbäck, visst han är duktig men musikstilen är inte riktigt min grej. Så jag var väl lite tveksam i somras när jag skulle fota lite grann på hans konsert. Men såhär i efterhand, och även då så kändes det riktigt bra! Inte för musiken tyvärr men för bilderna! Gillar några av bilderna riktigt riktigt mycket! :) 
Eller vad säger ni? 
 
Är det några stora fantaster av Lars som läser bloggen? Kanske är bara jag som inte är det! Vem vet!
 
 

Privata fotokurser

2013-04-22 @ 14:02:18 / Postat i: Foto-Fotokurser / Kommentarer: 0
  
 
Ni har väl inte missat att jag lagt ut nya prislistor för mina provata fotokurser? Dom innehåller mer material än tidigare och jag tror ni kommer att gilla dom! En perfekt kurs för dig som vill lära dig öga mot öga och sedan kunna sitta och läsa efteråt, få direktrespons och jag kan visa om det är något som du inte förstår. 
 
Missa inte chansen, till en bra grundläggande början till ditt fotograferande. Oavsett om det är på hemmanivå eller du vill sats på yrket! 
 
Gå in på hemsidan för att läsa mer om privatkurserna: Privatkurser-info
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Felicia underbara

2013-04-20 @ 22:06:53 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 2
 
Sitter här och undrar om man verkligen kan bli sötare än såhär? 

Torsdagstips - Hitta ljuset

2013-04-18 @ 11:12:54 / Postat i: Fototips / Kommentarer: 2
 
Här kommer ett användsbart tips till alla som fotograferar. Vare sig det är på barnen hemma i vardagsrummet eller om det är på mer avancerad nivå. Enligt min mening så är ljuset det som utmärker din bild från alla andras. Att hitta det där perfekta ljuset som ger liv i din bild och som får en vardagssituation att se magisk ut. 
 
Hur ska man då gå till väga för att hitta det där perfekta på platsen man är på? Som ni ser på bilderna ovan har jag använt mig av fönstren i bakgrunden. Man får dock passa sig lite grann så inte motivet som du fotograferar blir mörkt istället för ljus. Ett tips kan vara att överexopnera din bild lite grann. Som jag har gjort på bilden till vänster, tjejen är ljus plus att fönsterljuset ger lite mer effekt. Små justeringar kan göra en otrolig skillnad i din bild. Använd fönstren och rör på dig för att hitta det perfekt för dig.  Bilden till höger är tagen i ungefär samma uppställning. Lite fönsterljus på blommorna plus ljus bakom. 

 
Var hittar man då ett bra ljus när man ex är inomhus? 
Använd i första hand så långt det bara går, det naturliga ljuset. Allt ljus som kommer utifrån ex från solen. Det ger ett behagligare ljus och är mer fördelaktigt att använda än ljus från lampor då de ger lite grann en annan känsla. 
Bilderna ovan är tagna med endast befintligt ljus. Den på vänster på min lilla kille har jag haft fönster snett på vänster sida för att få ljus i ansiktet samt fönsterljus bakifrån, inte lika starkt. Bilden till höger har jag haft ett fönster bakom mig som ger ljus på lill tjejen, här var vi tvungen att ha några små lampor tända just för att rummet var rätt mörkt. Men huvudsakliga ljuset kommer alltså från fönstret. Hon ligger på ett ungefär kanske 1 meter från fönstret, allt för att få så mycket ljus som möjligt. 
 
Vad har dessa bilder genemnsamt? Jo fönsterljus riktiat mot motiven, det är det som ni ska sträva efter när ni vill få fina bilder hemma. Självklart så kan man experimentera lite grann med ljuset från andra hålll med att alltid ha fönstret i ryggen är ett säkert kort. Prova dig fram till vad du gillar bäst.
 
 
När man tar bilder utomhus så kan ni fokusera på att hitta en plats där det är jämt ljus. Inte blandat massor med sol och skugga och liknande utan hitta en skuggplats där man ser att ljuset är jämt och fint. Är det mulet så är det en aningen lättare att hitta rätt men försök ändå att hitta plats där skuggan skulle varit, om det inte är för mörkt. 
 
På bilden ovan till vänster var det lite mulet, vädret var väl inte riktigt på våran sida, men tog en plats där jag såg att ingen annat ljus fanns, utan jämt och fin på en gräsmatta i skuggan av ett träd, lite glest men det dög då solen inte var så skarp. Här är en reflexskärm använd för att lätta upp lite skuggor i ansiktet då det var så mulet. Vill man kan man göra sig en hemmavariant med antingen folie eller frigolit. Fungerar bra det också ;) 
     På bilden till höger så var solen framme och det var när solen nästan stod som högst på himlen, vilket man bör undvika. Men jag hittade lite skugga bakom ett träd som fick göra jobbet med att blockera det starka solljuset. Här ligger solen bakom trädet vilket ger en fin liten effekt i bakgrunden med så kallad bokeh.
 
Vilken plats du vill fotografera på är helt upp till dig, prova dig fram men ha i bakhuvudet att hitta en plats med jämt ljus så att bilden blir så "ren" som möjligt. Självklart kan du om du vill använda dig av motljus men det är lite svårare och kan kräva lite mer övning. Men prova gärna! 
Hoppas dessa tipsen är något som ni kan ha med er nästa gång som ni plockar fram kameran.  Använd det befintliga ljuset inomhus, stora lokaler med stora fönster är mer än underbart ;) 
 
Lycka till! 
 
 
 

Räksoppa

2013-04-17 @ 14:34:00 / Postat i: Foto - ätbart, Vardag / Kommentarer: 0
 
Det är inte så ofta som jag lägger ut matbilder men detta såg ju bara så gott ut så jag var tvungen. Gjorde en liten räksoppa där jag la till lite räkor efteråt också. Väldigt god och det ser ju väldigt gott ut i alla fall. 
Mina svar på frågestunden jag hade har blivit lite försenade, mycket som ska göras så jag måste ha tid att spela in det också! :) 

Dom är så fina

2013-04-14 @ 15:39:36 / Postat i: Foto-Kärlek / Kommentarer: 0
 
Ännu en liten bild från fotograferingen med de kära tu som gifter sig till sommaren. Hoppas jag får föreviga fler par snart, det är så oerhört roligt! 

Redigeringsvideo

2013-04-12 @ 15:47:00 / Postat i: Foto-Video, Foto-redigeringar, Fototips / Kommentarer: 0
 
 
 Efter en förfrågan från Sandra så tänkte jag här visa en liten video om hur en av mina nyföddbilder är redigerad. Just när jag fotat bebisar så har man kanske inte alltid optimalt ljus och man får däremot lägga ner lite mer tid på redigeringen. Men egentligen inte så fasligt mycket ändå. 
Haka  nu inte upp er på ord i videon, jag kanske inte pratar direkt "redigerings-språk" så det får ni har lite överseende med. 
 
Videon visar alltså redigering gjord i lightroom (3), så alla er med vanliga photoshop tyvärr...men å andra sidan kanske jag kan omvända er till lightroom? haha :) Hoppas ni gillar den! 

Felicia igen

2013-04-11 @ 10:19:48 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 3
 
Tycker den här är så gullig, kanske inte sådär perfekt som många skulle vilja ha bilden men jag tycker den är rätt så mysig, precis innan tjejen somnade och hon var helt avslappnad. Jag menar, kan man se ut att njuta mer av tillvaron? Så himla mysigt. Har några till bilder på tjejen på lager :) 
 
Håller på att påta på några små tips som jag ska lägga upp på bloggen, lite olika bra att tänka på vid olika typer av fotograferingar. Ser ut lite nu som att det blir nyfödd-tips i första som kommer upp. 

Fina familjen

2013-04-10 @ 11:51:00 / Postat i: Foto-Barnporträtt, Foto-Porträtt / Kommentarer: 0

 
Här är en bild på hela fina familjen som var hos mig i studion i början på året. Så otroligt härliga allihop och skrattet var nära hela tiden. Det är därför jag måste säga det än en gång, jag bara älskar mitt jobb! Jag kan aldrig säga det nog många gånger känner jag. Så ni får ursäkta om det blir lite tjatigt ;) 

Kunde inte hålla mig

2013-04-09 @ 17:08:28 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 4
 
Bara måste få visa dom här bilderna på lilla godingen Tyra jag fotade igår, oj oj så himla söt alltså! <3
 

Tyra - 12 dagar

2013-04-09 @ 09:10:00 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 2
 
Igår så hade jag denna fantastisk söta lilla tjej på besök. Lilla Tyra, på besök med mamma pappa och hunden foppa. Hon kämpade på och sov länge tills det var dags för några bilder tillsammans med lill hunden. Men det gick det med till slut. 
 
Det är charmen med att fotografera småttingar, men vet aldrig hur fotograferingen slutar, eller börjar heller för den delen. Det gäller att ha tålamod och att vara flexibel. Att hinna göra i ordning allting för att sedan snabbt krypa tillbaka och ta den där perfekta bilden. Jag älskar verkligen mitt jobb och jag är så oerhört glad att ha möjligheten till att göra detta, samtidigt som jag är hemma med mina fina pojkar. Det här är verkligen det bästa jag vet! Tack också till farmor som passar bus pojkarna när jag är och förevigar de små. Guld värt! <3

Samuel och Mia

2013-04-08 @ 12:34:23 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
 
Två bilder från fotograferingen med ett av sommarens kommande brudpar. Så otroligt härliga människor, lämnade mötet helr lyrisk av glädje! Det kommer att bli en fantastisk sommar i år! ;)

Årets första

2013-04-06 @ 08:30:42 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
Bild från Cecila och Peters pre-wedding fotografering förra året. 
 
Idag är det bröllopskonsultation som gäller! Åh vad jag har längtat! Fick två bokningar igår inför sommaren och första bröllopet äger rum om 1 1/2 månad, kan ju säga att jag längtar som ett barn längtar till julafton! Har sovit dåligt inatt för att jag har legat och tänkt massor kring alla de olika fotograferingarna som jag kommer att ha. 
Det är inte lätt att brinna för sitt jobb ;) haha
Ha en underbar helg alla fina läsare. Till veckan så kommer mina svar från frågestunden upp så ni har i helgen på er att fråga på! 
Inlägget hittar ni längre ner.

Funderar ni på att boka mig till ert bröllop? Vänta inte för länge, har en del helger lediga ännu men de går åt som smör så hör av er i tid! 
Fyll i formuläret för att skicka en förfrågan eller boka: 
 
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:

Fina Elsa

2013-04-05 @ 11:47:26 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 0
 
Drog med min pojkarnas kusin ut igår för att ta lite bilder, hon är ju bara för fin :) Lite spex måste man ju få hinna med också ;) Kan tala om att det blev många sådana bilder. Hahah Gillar sista bilden, där tänkte hon på en god glass, det ser verkligen ut att vara en fantastisk glass! 

Lanseringsdags!!!!

2013-04-04 @ 12:03:00 / Postat i: Fototips / Kommentarer: 1
 
 
Nu är den äntligen här!! Lanseringen av min webkurs lär din din kamera- lämna autoläget.
Klicka på bilden för att komma till kurssidan: 

Håll utkik!

2013-04-03 @ 12:51:35 / Postat i: / Kommentarer: 1
Under denna vecka så kommer min premiär-kurs att släppas! För alla er med en systemkamera men som itne riktigt känner att den får nå ut till sin fulla potential! Ni kommer inte att bli besvikna ;) Men håll ögonen öppna. 
Ni som gillar min facebooksida kommer att få veta lite i förväg när kursen släpps! Åh vad jag längtar! 

Härlig helg!

2013-04-01 @ 19:53:55 / Postat i: Vardag / Kommentarer: 2
Pojkarnas söta lilla kusin får pryda detta inlägget.  
 
Vliken härlig påsk det har varit. Underbaart väder, hela familjen och massor av god mat och på toppen av allt det bra lite skoteråkning! Barnen har varit helt lyriska över alla dessa fina dagar då vi kunnat vara ute och bara njuta av solen och vårvintern, det finns verkligen ingenting bättre. Så ni får ursäkta min frånvaro från bloggen men det är nästan skönt med lite semester härifrån också ibland :) 
 
I veckan stundar det familjefootgrafering, ni kommer nog att få se en del bilder sen! 
Och vilken vecka det varit, fler bröllopsbokningar som ramlat in inför sommaren, längtar så oerhört mycket tills säsongen drar igång! Nu ska jag ta och skicka iväg lite urval till några kunder och sedan spendera resten av kvällen i soffan i viloläge efter att varit ute hela dagen. Det tar verkligen på krafterna! 
Hoppas att ni har haft en lika fin helg som mig.
 
GLÖM INTE MIN FRÅGESTUND© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0