Snabba tips vid nyföddfotografering

2013-08-20 @ 19:28:43
 
Att fotografera de små gullegryna är verkligen ingen lätt match för den ovane. Men jag tänkte i alla fall dela med mig av några små enkla tips som kan underlätta lite grann om ni själva ska fotografera eller funderar på det! 
 
❤ Planera noggrant
Innan fotograferingen, tänk ut vad du vill använda, gör upp olika "stationer" med olika rekvisita så att det finns klart, upplagt innan fotograferingen, det kan underlätta ifall att fantasin försvinner på plats. Förbered också med allt som kan tänkas behövas vid fotograferingen. Tänk på att det ska finnas plats för byte av blöja, nånstans där det helst inte är så kallt och hårt. Se till att det finns ev handdukar eller papper för olyckor, vilket ofta händer och då är det bra att ha det nära till hands. Kan vara bra också att kolla innan ifall det behöver finnas micro på plats, då det inte alltid är självklart att barnet ammas. Se också till att det inte blir kallt under fotograferingen. Använd någon typ av värmekälla, antingen om du står nära ett element, har en värmefläkt eller annat som kan värma så att bäbisen inte fryser. Risken är då att den inte vill sova :) 
 
❤ Ha tålamod
Att stressa upp sig när fotograferingen äger rum är det sista man får göra som fotograf, enlig mig. Vill bäbisen inte sova direkt familjen kommer på plats, låt det ta den tid som dom/den behöver för att känna sig lugn. Det kan mycket väl bli så att du hinner ta en bild, sen är det matning och sövning och sen kanske du hinner ta tre bilder osv. Men kom ihåg att hela tiden vara lugn och inte stressa. Avsätt ett par timmar för fotograferingen så att du inte behöver skynda iväg till en annan innan du hunnit få bra bilder. Ibland har det tagit två timmar innan jag över huvud taget kunnat påbörja fotograferingen och ibland tar hela fotograferingen 1-2 timmar, det kan vara väldigt olika.
 
Variera
Försök att ta bilder i olika miljöer, så du inte tar allt för många bilder med samma ex bakgrund, filtar. Om bäbisen ändå sover så kan det vara bra att variera så att föräldrarna har olika bilder att välja mellan sen. Ta först i början några bilder som du vet är ett säkert kort, så att du har några bra bilder medan den lilla/lille sover. Därefter kan du börja experimentera lite mer när du ser att du har klart några bra. Då gör det inte lika mycket om barnet inte vill fortsätta sova efter rekvisitabyten. Försök också att flytta bäbisen lite så att du får olika positioner och vinklar, flytta dig själv först i så stor mån som du kan och sedan bäbisen. 
 
Naturligt ljus
Försök så långt du bara kan att använda dig av fönsterljus och liknande så att du får ett så naturligt ljus på bäbisen som möjligt. Det är risk annars att det kan bli väldigt platt men ex blixtar, men detta är också en smaksak. Det är kanske inte heller möjligt att använda fönsterljus och då är det en helt annan femma. Men så långt det bara går, jag tycker att det är allra finast. 
 
❤ Dyrt vs billigt
Det finns oerhört mycket fin rekvisita där ute, både i affären/sidor enkom för nyföddfotografering men också i alla möjliga vanliga affärer, varuhus osv. Du kan hitta många fina korgar, filtar, plädar och annat fint på ex åhlens, jula ja allt möjligt så kolla runt på affärer som finns i ditt område och se vad du kan hitta. Det är alltid skönt om man slipper spendera flera tusen för få saker. Det finns så klart väldigt fina revisita sidor men inte alltid nödvändigt, det är i alla fall värt lite extra tid och kika runt ;)
 
 
Hoppas att dessa små tips kan underlätta när ni fotograferar era små nyfödda, kom ihåg också att det jag skriver här är inga regler, så klart utan bara in aegna små tankar, ni får göra helt hur ni vill och kom ihåg, låt fantasin flöda! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sara Björk

Bra tips =)

Svar: Tack! Vad roligt att höra! :)
Viktoria Wigenstam

2013-08-20 @ 20:00:21
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Ulrika - Fotograf u.norman

Grymma tips, tack! Har allt sett newbornfotohrafering som en stor utmaning, men jag älskar bebisar så vill så gärna fota fler :)

Svar: vad bra!! Ja det är svårt innan man får till det men det är bara att kämpa på!! <3
Viktoria Wigenstam

2013-08-21 @ 05:28:03
URL: http://unorman.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0