Motljustips

2014-04-29 @ 19:00:25 / Postat i: Fototips / Kommentarer: 7
 
Att fotografera i motljus är inte alltid en dans på rosor kan man väl uttrycka det som. Det kan vara svårt att få till det bra utan att bilderna blir på tok för mörka. Därför tänkte jag nu dela med mig utav några små enkla trix för att du ska få dina motljusbilder än bättre! 
 
📷   Använd omgivningen för att dämpa ljuset. 
Detta tipset gäller alltså hur man kan "göra solen mindre stark" när man fotograferar i motljus. Som ni ser på bilderna ovan så har jag använt mig utav träden framför solen. Detta för att minska styrkan på solljuset lite grann. Detta är ett superbra tips som gör det lite enklare. Tänk dock på att inte ha allt för tät skog eller för mörka blad bakom för då riskerar du att solen inte vill komma fram alls, och inte på ett lika snyggt sätt.  
 
📷   Överexponera
Mitt andra råd till dig som försöker fotografera i motljus är, att försöka överexponera bilderna lite grann. Detta för att personerna som du fotograferar inte ska bli för mörka i jämförelse med resten utav bilden.
 
 
📷   Välj tidpunkt med omsorg
Att fotografera motljusbilder kräver lite planering. Ett gott råd är att undvika motljus mitt på dagen när solen står som allra högst på himlen. Detta gör det svårare för dig att "gömma" solen bakom träd då du i så fall måste ha en enorm skog för att få med solen över huvudtaget. Så om du kan försök att fotografera på förmiddagen eller eftermiddagen när solen står lite lägre och faller snyggt bakom grenarna. Bilden ovan är tagen i kvällssol låg bakom grenarna.
 
Så nu är det bara gå ut och öva, öva, öva. 
Det är inte säkert att du får till dina motljusbilder första försöket men till slut så fattar man galoppen och det sitter som en smäck i ryggraden vilka platser du ska använda dig utav. Lycka till med ditt motljusfotograferande! 

Söndagsjobb och planering

2014-04-27 @ 07:45:00 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 14
My, 11 dagar gammal
 
Idag är det lite jobb som står på schemat, dock inte fotografering utan pappersjobb och bokföring m.m. Att driva eget som fotograf är ju faktiskt inte bara att stå och klicka av bilder på fantastiska människor utan en hel del jobb som inte syns också bortsett från redigering. Men det är så värt det ändå så klart! Så idag tar jag itu med lite sånt. Ska även sätta mig ner och planera lite grann inför kommande veckor. Nu börjar bokningarna trilla in och det är inte så himla många lediga helger kvar för bokningar faktiskt. Men för er som bor i Skellefteå, Piteå och Luleå så kommer det nu en chans för er att boka fotografering på hemort utan resekostnader. Passa på! 
 
Piteå/Luleå - 4 Maj 2 lediga tider kvar
Skellefteå  - 9 Maj 3 lediga tider kvar
 
Maila mig för att boka: info@viktoriawigenstam.se Eller ring/skicka sms: 073- 086 60 21 (mån-fre 8.30-17.30)
Kolla in hemsidan för priser och gallerier: www.viktoriawigenstam.se 

Önskar er en trevlig helg

2014-04-25 @ 11:51:00 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 0
 
Slänger in ännu en fin bild på Susanna som jag fotograferade i onsdags. Hon blev verkligen så fin på bilderna! Bara älskar att få göra detta! 
Idag är en lite tung dag då vi ska ta ett sista farväl utav min kära mormor idag. Inte så rolig fredagssysselsättning men så kan det bli. 
Hoppas att ni alla fina läsare får en fantastisk helg med sol och glädje. Så uppdaterar jag bloggen inom kort igen, men jag tar nog en liten paus i helgen tror jag. 

Malin ❤ Simon

2014-04-24 @ 18:27:28 / Postat i: Foto-Kärlek, Foto-Porträtt / Kommentarer: 1
 
Hade för lite drygt två veckor sedan en fotografering tillsammans med Malin och Simon. Malin var en av de lyckliga vinnarna i min bloggtävling som jag anordnade innan årsskiftet. Men eftersom att de bor så långt bort så har det inte gått att tajma in en fotografering förrän nu. Men oj vilken fotografering! Så fina och glada så det gör mitt jobb bara mer underbart. Malin kämpade tappert i klänning mellan kallvindarna. Vi hade i alla fall tur att solen ville värma lite emellanåt, men det blev många fina bilder och ni kommer säkert att få se fler här framöver. 

Susanna i kall blåst

2014-04-23 @ 20:51:13 / Postat i: Foto - Modell, Foto-Porträtt / Kommentarer: 2
 
Måste först och främst berömma denna tjej för att hon stod ut ett tag med mig idag. Det var visserligen inte så kallt, om man nu inte står i skuggan som vi gjorde. Stackarn. Men hon kämpade på bra och vi försökte vara effektiva. Det blev många fina bilder på Susanna och jag kommer absolut att visa er fler här på bloggen. Har lite bilder som jag har liggandes på lager. Och nu är det inte länge kvar till nästa Smash the Cake fotografering. Åh vad jag längtar! 

Ännu en på Nadja

2014-04-17 @ 10:27:52 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 2
 
Måste bara visa er en till bild på denna sötis. Hon är alltid glad och verkligen underbart söt! Håller ni inte med mig? 
Idag blir det vila, vila och lite bakning framåt kvällen. Har åkt på förkylning och legat i feber inatt men det hindrar inte mig! Men ska faktiskt försöka ta det lite lugnt så kroppen hinner återhämta sig lite trots alla dammråttor och gruskorn som egentligen behöver dammsugas upp här hemma. Hoppas att ni alla får en trevlig påsk, här kommer det att bli en mysig hemmahelg med god mat, fotografering på lördag och sedan avslutas påsken med bröllopsmöte och ännu en fotografering. Kommer att bli en fantastisk helg! Kanske inte komemr ihåg att uppdatera här så mycket under kommande dagar men man ska aldrig säga aldrig ;)

Ett leende av guld

2014-04-15 @ 17:49:31 / Postat i: Foto-Barnporträtt, Foto-Porträtt / Kommentarer: 1
Här har vi en bild på söta lilla Lovisa som kom med sin mamma och pappa till studion för lite drygt en vecka sen. Älskar denna tjejs fina leende. Det kommer att komma upp fler bilder på henne, ni kommer inte att kunna hålla ert leende inne! 
Har även idag haft en härlig utomhusfotografering trots lera, slask och trista träd så fick vi fina bilder. Det gäller att se de vackre överallt ;) hihi här är en liten tjuvkik från det också.
 
 
 

Nästan bättre än att smaka kakan

2014-04-14 @ 19:57:57 / Postat i: Foto - ätbart / Kommentarer: 0
 
Om jag kunde så skulle jag ägna mycket tid åt att bara baka, baka och baka men inte för upplevelsen att få smaka det hela efteråt utan för att få fotografera det smarriga. Det är nästan mer fröjd än att fika upp det sen, om än det må vara väldigt trevligt också så klart. 
Har gått och suktat efter kaffebönor ett par dagar nu bara för att jag har velat fotografera just dessa kakor då jag hade en liten fin idé med det. Och när jag äntligen var och handlade idag så kunde jag inte låta bli när jag väl hittade dom. Tur att jag har en förstående man som inte skrattar när jag börjar rigga upp i bokhyllan ;) haha

Ny rekvisita i studion

2014-04-07 @ 13:35:32 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 2
 
Idag kom kära lilla Nadja som jag även förevigat som nyfödd, hon är verkligen så underbar. Och nu fick jag tillfälle att prova mitt nya golv och min nya klänning som jag har i studion. En livlig liten tjej verkligen men hjärtat smälter lika fort som smör i solsken ❤ 
Nu däremot ska jag fortsätta lite redigering på lilla Lovisa som var och hälsade på i studion i fredags och sedan göra klart bilderna på Nadja. 
Ha en underbar måndag alla som tittar in! 

Blinka lilla stjärna där

2014-04-01 @ 12:40:18 / Postat i: Foto-Djur och natur / Kommentarer: 2
 
Såhär vackert kan det vara ute en kväll i mars när man klättrar upp på berget (vithatten) alldeles utmed byn. En liten tur med skotern och lite klättring i nysnö (tungt!) men till slut så är man där uppe. Vinden viner på kinderna och det är alldeles stjärnklart. 
Detta kan vara en av de härligaste vinter-utflykter som jag har gjort genom åren, inte riktigt en dans på rosor dit när man är sådär lagomt otränad och osmidig men med lite varm choklad, eld och mackor längst där uppe så är det verkligen så värt varenda kommande träningsvärk. Ångrar ju inte riktigt heller att jag tog med kameran. Oj vad jag hade ångrat mig annars! Tur att man lär sig med åren att alltid (så gott som) ha den med sig. Bjuder även på en liten bild till, inte riktigt lika skarp men tror att kameran råkade blåsa till lite under exponeringen av bilden. Men så underbart! Om ni någon gång får tillfälle att göra detsamma, gör det! 
 
 © Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0