Sommardröm

2014-06-25 @ 10:12:50 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 10
 
Tänkte dela med mig av en bild på fina Katja som jag hann få på fototräffen, man springer runt så mycket till alla deltagare osv så man hinner inte riktigt vara med.
Har fullt upp så därför har bloggen blivit lite lidande, skickar bilder, redigerar, fakturerar, bokför, förbereder kommande fotograferingar, kurser och allt vad det innebär. Men om ca 1,5 vecka så går jag otroligt nog på semester. Det känns ärligt talat jätte konstigt. Jag har tidigare aldrig tagit en riktig semester utan bara kört på hela sommaren, så det ska bli skönt samtidigt som jag får lite panik över tanken. Haha! Men jag tror att det är nyttigt, att man faktiskt tar sig lite tid till semester. Om än man faktiskt älskar det man gör. 
Sen så är jag ju också gravid så då finns det alltid tid för lite extra vila om det behövs. Men jag är lyckligt lottad som har haft och har en otroligt "enkel" graviditet. Så det kommer nog att gå hur fint som helst. Nu ska jag ta och jobba klart lite grann men jag kommer att försöka slänga upp lite inlägg här i veckan så att ni får lite nytt att läsa/titta på.  

Glad midsommar allihop!

2014-06-21 @ 09:31:59 / Postat i: Självporträtt / Kommentarer: 8
 
Hoppas att ni kära läsare hade en fin midsommar igår. Här varierade vädret mellan sol, reg och hagel och ca 9-12 grader "varmt". Inte direkt någon sommarvärme men jag lyckades ändå låtsas som att det var sommar. Bilden ovan är tagen av min äldsta och fantastiskt duktiga son (5,5 år gammal) som fick den stora äran. Han ser så rolig ut när han försöker hålla i den allt för stora kameran för sina små fingrar men han lyckades knäppa av ett par fina bilder. En stolt mamma :) 
Tänkte i alla fall bara titta in och önska er en fortsatt underbar helg och jag hoppas att ni får det lite varmare än det hittills har varit här! 

Melina ❤ Jamal

2014-06-19 @ 16:02:32 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 1
Här kommer en kik på detta fina paret, årets första brudpar och vilket par! Melina i sin fantastiskt vackra brudklänning och otroligt snygga matchande detaljer överallt och glada Jamal! Det var en härlig dag och det är verkligen en otrolig känsla att få vara med på två människors stora dag för att bli man och hustru. Det är verkligen det här som jag vill hålla på med! Och idag har bröllopsfotografen i mig verkligen fått en kick! Är så oerhört inspirerad och längtar efter årets sista bröllop innan jag går på mammaledighet. Det kommer att bli en lång väntan till nästa säsong men jag klagar väl inte direkt heller, får ju vara hemma och mysa med bäbis. <3 Så det är egentligen inte så himla synd om mig. Men nog kommer det allt att klia i fingrarna! 
Visar er fler bilder på Melina och Jamal lite längre fram så ni får se snygga brudtärnorna och alla fina stunder som dagen hade att erbjuda!
 

Helt underbara skor!

2014-06-17 @ 11:10:31 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
 
Jag kan inte slita mig från att visa den här detaljbilden från i lördags. Helt fantastiskt härliga skor med en liten passade text under. Även brudgummen hade skor med text men som löd "Me to". 
Sitter för tillfället men en låda av mina nya visitkort (älskar dom) och förbereder lite leveranser, det blir till och med hemkörning idag! Inte varje dag, men när man ska till orten där kunden bor så kan jag ju lika gärna passa på så klart.
Nu ska jag ta och göra i ordning allt och sen redigera lite fler bilder på gulliga Ellen innan lunch. Ha en fin dag alla läsare! 

Ellen

2014-06-16 @ 20:24:05 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 1
 
I fredags så hade jag den stora äran att få träffa fina lilla Ellen, med sin farmor och mamma. En glad liten tjej med världens vackraste ögon som ni kanske ser på bilden. Vi tog bilder inne i hembygdsgården här i Glommersträsk och sedan utomhusbilder i det gröna härliga gräset. Ni kanske kan ana att bilderna blev helt magiska? 
Lördagen bjöd på bröllop som jag nämnde tidigare och vilken dag!! Berättar lite mer om detta senare. Nu har jag det lite lugnare ett tag men vilken tur, så då kan jag fokusera på helgens bröllopsbilder! Hade med mig assistent Angelica också så det kan ju hända att ni får se lite behind the scenes bilder här på bloggen snart också :)

Bästa tiden på året

2014-06-13 @ 12:17:10 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 1
Samuel och Mia-Mari, Pajala 2013

Tänka sig att det redan har gått över ett år sedan bröllopet i Pajala förra sommaren. Det är verkligen ett minne för livet och en otroligt härlig dag att vara bröllopsfotograf på. Självklart är alal bröllop som jag är på otroliga men detta satt faktiskt lite extra om hjärtat. 
Och i morgon så är det dags igen, inte i Pajala dock men halvvägs dit kan man väl säga. Heldagsbröllop står på schemat i morgon och jag känner på mig att det kommer att bli en magisk dag. Jag kommer att ha med mig min fina assistent Angelica så ni kommer förhoppnignsvis att få se lite behind the scenes också. 
Men idag är det packning och förberedelser som gäller. Det är mycket att tänka på när man ska iväg en heldag för bröllop eller bröllop över huvudtaget.
 
Här är min lilla standard-pack-lista som jag brukar gå efter när jag beger mig ut på bröllop. Som alltid är med oavsett plats, tid och omfattning på fotograferingen. 
 
❤ Kamerautrustning (så klart) 
❤ Stövlar
❤ Vitt paraply
❤ Säkerhetsnålar 
❤ Checklista med brudparets önskemål och annan viktig informtion såsom nummer till kontaktpersoner osv. 
❤ Ljus/vit handduk för brudparet vid sittande bilder
❤ Reflexskärm
❤ Vatten 
❤ Frukt 
❤ Penna och papper
 
Det kan hända att jag har missat någonting också men det är ungefär vad jag alltid brukar ta med mig, och som ni ser så är det en lång lista med grejer som ska med. Bilen brukar avra fullpackad haha! Man kan aldrig ha med sig för mycket ;) 
 
 

Fototräff Norr 2014

2014-06-10 @ 18:32:00 / Postat i: Fototräff Norr / Kommentarer: 0
 
Nu är årets fototräff förbi och vilken härlig dag vi hade! Började med föreläsning utav våra fina gäster Victoria Söderström och Beata Rydén som visade sina bilder, berättade sin historia och gav fantastisk inspiration till oss både deltagare och arrangörer! Verkligen otroligt intressant och roligt! Vi delade ut goodiebags med prylar från alla möjliga företag som sponsrat med produkter. Fika i enormt varm sol, tipsrunda med samma vinnare som förra året (!!) och sedan modellfotograferingar med våra fyra fantastiska modeller. Vi hann även med en liten fotografering inomhus i hägengården eftersom det började regna precis mot slutet. Dagens avslutades sedan med middag på värdshuset med ett par deltagare, otroligt gott att få i sig lite mat efter ett fullspäckad dag. 
Måste säga att det var en otroligt rolig fototräff och jag ser redan fram emot nästa års träff, det kommer utan tvekan att bli en igen! Så himla roligt att evenemanget har växt så otroligt sedan förra året! Så himla roligt. 
 
Detta var innehållet i våran fina rosa goodiebag med blandade grejer från olika företag som så generöst sponsrat till oss. Mer utförlig information och presentation kommer att komma på vår facebooksida allt eftersom FOTOTRÄFF NORR
 
Senaste numret av tidningen FOTO
 
 1 månads guldmedlemsskap på moderskeppet
 
Änglavingar från Evas Photo Props 
 
Hudsalva från Apotea
 
Blandad påse från Cyberphoto, nyckelband, rengöringsduk, godis (så klart!) och ett armband
 
Värdecheck från fotoklok 
 
Snygg fotoram 18x24cm från BGA fotobutik
 
Värdecheck på fotobok från Japanphoto
 
Nattcreme från Dermalogica, skin concept
 
Snyggt läppglans från Palina
 
Samt värdecheck hos Crimson 
 
Kommer att lägga upp lite behind the scenes bilder från dagen eftersom, och lite bilder på våra fina modeller också men det får räcka med information för detta inlägg ;)
 

De sista förberedelserna

2014-06-07 @ 15:30:00 / Postat i: Fototräff Norr / Kommentarer: 1
 
Idag så läggs de allra sista pusselbitarna på plats inför årets fototräff. Vi har satsat ännu mer i år och det har blivit succé om jag får skryta lite. Vi kommer att bli 28st totalt med modeller inräknade, och det kommer att bli en otroligt härlig dag, om bara vädret vill sig så klart. Just för tillfället ser det väl inte allt för lovande ut men hoppet är det sista som överger! På bilderna ovan ser ni vår goodiebag för i år, fullproppad med spännande grejer och erbjudanden. Är så otroligt tacksam för alla som har sponsrat till årets träff och ni kommer att få se efter träffen vad påsen innehöll också, så klart ;)
Nu håller vi tummar och tår för bra eller åtminstonde uppehåll för i morgon så återkommer jag med bilder sen! :)
 

Intensiv vecka

2014-06-06 @ 09:13:11 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 1
Matilda 1 år

Ni kanske förstår hur jag har det med tanke på rubriken. 
Det är en hel del som ska göras denna veckan, håller på att förbereda klart allting inför fototräffen på söndag, lite smådetaljer men sen är allt kirrat! Det kommer att bli en oerhört rolig fototräff i år, ser verkligen fram emot den! Bara hålla tummarna hårt för uppehåll och inte tusen mygg! 
Har även en del redigering kvar att ta itu med men jag börjar komma ikapp nu. Måste erkänna att man sitter ju inte gärna inne vid datorn när det är bra väder ute heller, så det hade ju gärna fått regna lite i veckan så jag fått lite mer gjort, men men, man ska väl egentligen inte klaga på bra väder :) 
Slänger in en liten tjuvkik på fina Matilda som jag fotograferade innan bröllopet i lördags, så oerhört söt liten tjej, ens hjärta smälter! Eller vad säger ni?

Vackra Melina, årets första brud

2014-06-03 @ 11:00:00 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
 
Årets första bröllopsbild som jag publicerar. En lite annorlunda men ack så vacker bild på fina Melina. 
Fler bröllopsbilder kommer att dyka upp när brudparet fått sina bilder levererade, men ni får njuta av denna tills dess. Gillar ni den lika mycket som jag gör? 

Behind the scenes

2014-06-02 @ 21:57:27 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 1
 
Tusen tack till gulliga Elin (som för övrigt gav mig en blomma) som tog lite behind the scenes bilder under bröllopet i lördags. Här ser ni mig i action! :) Bilderna blev jätte fina och i morgon så ska ni få er en tjuvkik som är lite annorlunda motför de bröllopsbilder som jag brukar ta. Men jag lovar, den är värd att vänta på! En riktigt fullträff!  

Rivstartande helg

2014-06-01 @ 18:32:31 / Postat i: Foto-Barnporträtt, Foto-Porträtt / Kommentarer: 0
 
 
Sommarens fotograferingar kickade igång ordentligt denna helgen. Tre stycken barn/familjefotograferingar, balinsläpp och ett bröllop. Tre av fyra fotograferingar har gått att utföra utomhus men en barnfotografering fick vi flytta in då det var väligt blött och småregnade igår. Jag hade dock oerhörd tur att det hann försvinna tills det var dags för bröllop. Hade en härlig dag igår men det känns i kroppen idag! haha ;)  Uppdaterar med lite behind the schenes bilder här i dagarna och kanske någon liten tjuvkik från bröllopet också.
 
Det finns fortfarande ett par lediga tider kvar under Juni månad men begränsat. 
www.viktoriawigenstam.se 



© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0