Nightlight

2014-11-28 @ 10:11:49 / Postat i: Foto - Fine art / Kommentarer: 0
Jag hatar inte längre photoshop! 
Trodde nog aldrig att jag skulle säga de ovanstående orden men plötsligt så händer det! Jag har senaste veckorna verkligen fått upp ögonen för den här typen utav fotograferingar där man sätter ihop flera bilder till en bild. Och tro mig, det är ett stort steg för mig som aldrig varit kompis med photoshop. Men det börjar lossna. Dock så gör jag inga exponerings,färg eller andra redigeringar där utan det gör jag fortfarande i Lightroom där jag är perhört mer bekväm. Men så länge det fungerar så är jag nöjd! 
Bilden ovan tog jag med min fina vän och gamla klasskamrat Ramona. Slog två flugor i en smäll så vi sågs och fotade samtidigt. Åh så roligt! Denna underbara människa ger oerhörd energi och man är verkligen sprudlande efteråt! Och bilden blev ju så bra! Jag är väldigt nöjd med den! Det kommer så småningom en till helt annorlunda men det blir längre fram :) 

Cup of tea

2014-11-20 @ 15:46:28 / Postat i: Foto - Fine art / Kommentarer: 0
 
En lite sämre, grå vinterdag idag men jag hänger inte läpp för det. Vaknade upp med inspiration till tusen. Eller rättare sagt så hade jag till och med svårt att sova i går kväll för att jag låg och tänkte på den här bilden som jag skulle ta idag. Det här är första gången som jag provar göra den här typen av fotografering. Man tar alltså ett par olika bilder för att sedan sätta ihop dom i photoshop. 
Till saken hör att jag är riktigt riktigt dålig på att hantera photoshop ps, så jag har i alla år hållt mig till lightroom, det som jag känner att jag kan för att ps känns som en dnjugel. Men jag satt igår, tittade på massa videos och lärde mig några små steg, jag installerade photoshop för att kunna sätta mig med bilden idag och här ovanför så ser ni resultatet. 
Jag är så otroligt imponerad av mig själv om jag får säga det, med tanke på att detta är första gången någonsin jag ger mig på ps och den här typen av fotografering. Jag är riktigt nöjd! Men jag ska väl erkänna att jag drog på en redigering i lightroom efteråt för det fixade jag inte i ps ;) haha men små små steg, snart kanske jag behörskar det också!

Utomlands

2014-11-17 @ 15:36:50 / Postat i: / Kommentarer: 0
 
Det är verkligen roligt att få se sina bilder i olika sammanhang och i detta fallet så gäller det bilderna som jag tog till Makila Design i höstas. På vänstra bilden (tagen av Gabriella Eklund) så ser ni ett urval av bilderna på en roll-up som satt uppe, hör och häpna, i Los Angeles på en typ utav mässa där. Inte supermärkvärdigt men jag är så glad att få bilderna verkligen komma till användning så som de ska :)
 
Just nu är det annars ganska lugnt på fotograferingsfronten, njuter med lillan mycket! Men jag håller på att förbereda inför en utställning den 14 december i Arjeplog, ett skyltfönster som ska dekoreras inför skyltsöndag och på lördag är det en kortare bröllopsfotografering som står på schemat. Så det är lite rörelse i alla fall. :)

Lugna västern

2014-11-12 @ 14:00:12 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 5
Ja jag kunde inte lägga vilda västern som rubrik eftersom lillan på bilden inte är så vild alls. Här är Alina vid 11 dagars ålder. Det går så otroligt snabbt. Men jag är så glad att jag hade ork och tid att ta lite bilder på henne. Dessa små ljuvliga små underverk.

5 års utveckling

2014-11-10 @ 15:11:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 3
När man känner att man fastnat i gamla hjulspår och man inte tar sig vidare, då tycker jag det är viktigt att stanna upp, titta tillbaka och se den stora bilden. 
Inom fotograferandet, och många andra områden, tror jag det är lätt att man börjar jämföra sig med andra, tycker att alla andra utvecklas mer och att man aldrig kommer att komma någonvart. Men till vilken nytta egentligen? Det gör ingen nytta för ens arbete och det är framför allt inte inspirerande. Så istället, jämför dig med dig själv om du nu måste göra det. Här ovan är ett exempel från min sida. 
Bilderna är tagna på min första-senaste modellfotografering, första-senaste bröllopsfotografering, en av mina första barnfotograferingar jämfört med min senaste bild tagen på mina två fina pojkar. 
Om jag tyckte att jag står stilla så får jag nog ta en liten funderare, jag fick en liten smärre chock faktiskt när jag gjorde detta kollaget haha! Visst vet jag att jag utvecklats sedan jag startade mitt fotograferande men detta överträffar mina förväntningar! 
Så innan ni går ut och jämför er med andra, tänk om, och titta på din egen utveckling, det är det enda som har någon betydelse ❤

Privat eller inte?

2014-11-01 @ 11:23:13 / Postat i: Vardag / Kommentarer: 2
Något som jag har reflekterat över under dessa år som jag drivit den här bloggen som företagare är huruvida jag ska vara privat i bloggen eller inte. Jag har beslutat att inte vara det, och varför det kan ni då kanske tycka? Eftersom jag numera driver den här bloggen som den företagare jag är så tycker jag att det är det som bloggen ska handla om. Om jag skulle välja att gå ut med personliga åsikter, tankar om saker och ting så är det DÄR fokusen läggs istället för vad jag faktiskt ådstakommer som fotograf och hur jag står inom mitt företagande. 
 
Varför tycker jag då att detta är viktigt? 
Jo för mig är det väldigt viktigt att få vara privat, men till den mån att det är inom min umgängeskrets. Har jag saker jag mår dåligt över till exempel så vill jag inte att hela världen ska veta det, utan de som jag bryr mig om och vars åsikter faktiskt spelar roll. Jag är en känslomänniska, det nekar jag inte, så det är en utav anledningarna varför jag väljer att inte dela med mig utav mitt privatliv så mycket här i bloggen. Jag blir lätt sårad och jag tar åt mig, kanske inte till så stor del att jag blir ledsen men så det ändå ligger och gnager. 
Om jag får dåliga kommentarer eller andra åsikter om mitt fotograferande, företagande eller mina bilder så kan jag sopa undan det som inte är viktigt eller det som inte har någon betydelse för min utveckling osv. Men samma kommentarer, om de skulle komma när jag delar med mig utav privata saker, så hugger det till i själen och jag blir mycket mer sårad, jag har svårare att sortera bort. 
Det är något som jag försöker övervinna, och jag kämpar på! Men tills dess att jag är där så kommer den här bloggen vara mestadels fokuserad på mitt företagande, bilder och hela den biten. 
 
Det är väldigt viktigt för mig att få vara privat, jag vill inte att alla ska veta hur många minuter jag borstar tänderna,om jag blir besviken på människor eller hur ofta jag dammsugar köket ex. Utan sånt vill jag hålla antingen för mig själv eller diskutera med mina nära och kära. Ok jag erkänner, jag sitter inte och diskuterar så ofta hur ofta jag dammsugar köket men ni förstår exemplet. :) 
Jag hoppas att ni läsare har överssende med mitt lilla "hemliga" privata jag, och att ni ändå fortsätter läsa bloggen fastän det kanske inte blir så mycket om mitt liv som Viktoria utan som fotograf. 
 
Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med inlägget förutom att jag inte vill vara privat här i bloggen, kanske jag kan få någon att tänka till en gång extra innan den publicerar något att ångra i efterhand, man vet aldrig ;) 
Ha en fin helg allihop! 
 © Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0