Hur bilden blev till

2015-03-30 @ 12:26:00 / Postat i: Foto-redigeringar / Kommentarer: 0
 
Här ser ni ett litet ihopklipp på hur det såg ut innan bilden nightlight blev färdigställd. Det var varken natt eller blåsigt men med lite knåp så kan man få ihop det riktigt bra ändå. Eller hur? 
Vill ni se fler såna här bilder så lämna en kommentar, så roligt att få veta hur ni tänker! 

Behind the scenes

2015-03-23 @ 12:43:00 / Postat i: Foto-Video / Kommentarer: 1
 
 
Igår så hade jag finaste Anna på besök, detta är vår, ja vad blir det, kanske 4:e fotograferingen tillsammans om man bortser från fototräffarna där vi fotograferat två gånger. Det är så roligt varje gång och med lite olika teman till varje gång så hinner vi få lite olika bilder. I videon finns det med två tjuvkikar från gårdagen. Så klicka på play och inspireras :) 
Och märk väl hur roligt vi har det när vi träffas ;) haha det blir många skratt mellan bilderna

Solförmörkelse

2015-03-20 @ 15:23:52 / Postat i: Foto-Djur och natur / Kommentarer: 0
Gissar att det inte har undgått allt för många att solen idag fick gömma sig bakom månen. En riktigt rolig upplevelse men lite typiskt att jag inte fick till så mycket bättre bilder, hade väl inte riktigt rätt grejer för det heller. Men några bilder i alla fall. Detta var 12.12 hos oss, när den täckte som allra mest av solen, det var riktigt skumt ljus ute och småkallt. Fler som fick bilder på solförmörkelsen? 

Fisheye

2015-03-20 @ 07:33:47 / Postat i: Fototips / Kommentarer: 0
Igår fick jag hem ett samyang 8mm/3,5 fisheye. Jag har länge velat ha ett rejält vidvinkelobjektiv för ex dom årliga norrskensbilderna, fina naturbilder eller som här ovan lite stjärnhimmel som min älskade man gillar så mycket. Så jag har nu provat detta och jag har lite små synpunkter på det. 
 
- Själva vidvinkeldelen älskar jag, det är roligt att prova nya vinklar och att kunna få med så otroligt mycket yta på bilden, det är roligt att få lite nya perpektiv. 
- jag gillar också att objektivet är rätt litet och smidigt, jämfört med mina andra kolosser så är det väldigt skönt. 
- nästa plus är att det inte kostar skjortan 
 
men det fanns tyvärr en del grejer som jag inte var superpeppad över. 
- manuell fokusering, det var väldigt svårt att hitta rätt om jag skulle ta en bild inomhus, ute på himlen, norrsken osv var det enklare men man får verkligen ha fingertoppskänsla om man ska ta porträtt. 
- kvalitén på bilderna kändes lite sådär. Nu är jag ju van ganska rejäl kvalié så jag kanske är lite kräsen men för min del så kände jag verkligen skillnad faktiskt.
 
så det är både för och nackdelar med detta objektivet, jag har dock bestämt mig för ett annat, just för att få riktigt bra kvalité när jag fotograferar norrsken vilket är en av huvudsakerna till att jag vill ha ett vidvinkel. Som har autofokus och zoom, saknar lite att zooma in lite grann för att "slippa" kanten som blir på sidorna. 
Men det är nog ett rätt så bra objektiv till vardagsbruk, inget fel på det alls, och till en inte allt för dyr peng. 
 
Här är några bilder till tagna med objektivet, klicka för att förstora. (ursäkta mitt lite ofixade jag, tog bilden i all hast)
 

Growth of grime

2015-03-19 @ 13:00:00 / Postat i: Foto - Fine art / Kommentarer: 4
Upptäckte igår att jag inte har lagt upp min senaste bild här på bloggen, jag är så otroligt nöjd med den här bilden, och som jag har slitit. Det tog ett tag att få till den men skam den som ger sig! :) Vad säger ni?

Norrsken i Glommersträsk

2015-03-18 @ 10:19:11 / Postat i: Foto-Djur och natur / Kommentarer: 7
Igår så hade vi ett helt makalöst skådespel här ute, norrskenet var helt otroligt vackert, och det sträckte sig över hela himlen, det är nog bland det mäktigaste jag har sett på länge faktiskt. Och rpecis i rättan tid. Skulle gå isäng och göra en tidig kväll men sneglade ut i fönstret då jag läst att det skulle finnas goda chanser till att få se norrsken. Och vilken syn jag fick när jag tittade ut, det spelade oerhört mycket, stort och färgglatt. Så in och hämta kameran och rusa ut i vinterskor utan jacka, mössa och vantar. Men vad gör man inte, det kan försvinna lika snabbt som det kommer så man vill inte riskera att förlorna några minuter :) Och ni ser ju ovan vad vackert! 
Norrskenet har skymtats i hela landet och det finns goda chanser ikväll med så håll utkik från det att mörkret faller in. :) 

Trygg bubbla

2015-03-02 @ 15:14:47 / Postat i: Foto - Modell / Kommentarer: 0
Modell: Johanna Vesterberg   -  Smink: Imaan Aiddai
 
Igår så gjorde jag något som jag faktiskt varit lite nervös inför att göra. Fotografera modell i studion. Fina Imaan som jag har samarbetat med ett tag ville  ha lite snygga bilder med gjort makeup på modeller. Jag är ingen studiomänniska och det är inget som jag känner mig så trygg med, men jag trotsade min lilla trygga bubbla och gjorde det. Och wow vilka bilder vi fick till! Ni ser en utav dem här ovan. Jag är överlycklig och stolt att det gick så bra som det gick. Jag är inte längre lika rädd för studion ;) © Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0