Helgbilder

2011-03-30 @ 18:19:53 / Postat i: vicci-familjen / Kommentarer: 3
For i söndags till min kära mor och far för att spendera dagen på skoter, grilla och ha det trevligt! T var som vanligt överlycklig att få åka skoter med pappa, att sen få grilla korv var nog ett stort plus i kanten!
Två små bilder från söndagen.


En stor lättnadens pust över att mormor hjälpte till att sätta tillbaka vanten! Lite snö hade börjat dala också som ni ser...


Helt fast i att titta på elden (där det så klart låg lite korv på grillning)


Inställningar - Ljusmätningsmetoder

2011-03-25 @ 10:48:00 / Postat i: Foto-Blandat / Kommentarer: 16

Eftersom att förra inlägget angående detta blev lite konstigt, hade INTE en säker källa att gå utifrån, så gör jag nu en ny.
Men tills dess att jag läst på mer angående detta så tänkte jag hänvisa till ett inlägg som förklarar väldigt bra redan.

EMELIE OHLSSON-LJUSMÄTNING
Helt klart ett mycket bra inlägg angående detta!


Kanske kommer med mer när jag hunnit läsa igenom ordentligt, vill inte vilseleda er läsare!


Utrustning

2011-03-25 @ 09:07:33 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0


Kamerahus:


Canon Eos 5D Mark II

 

Canon Eos 50D (reservkamera)Objektiv:

Tamron 27-85/2.8 macro

 

Canon EF 50mm f/1.8 II

 

Canon EF 70-200mm f/2.8 L USMÖvrig utrustning:

Reflexskärm vit/silver 60cm

Reflexskärm 5-i-1 110 cm (från tvspelweb.se)

Close up filter +10 (tvspelweb)

Minneskort (3x16GB) (4GB & 2GB)

Batterigrepp

Extrabatterier

Motljusskydd

Uv-filter

Stativ


7 månader!

2011-03-24 @ 13:55:45 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 15
Helt otroligt, fotade ju fina Sofia här i november, hittade även bilder från i april förra året då vi fotade lite också. Vad säger ni, är det någon skillnad? Skrattar bara av att se detta...bevisar ju att det går framåt i alla fall! :)


April 2010


November 2010

Så till alla er där ute, ge inte upp för att första bilden (eller vad som helst) kanske inte blir perfekt. Man måste öva öva och öva! se bara här, hade lite gärna kunnat lägga kameran åt sidan efter att ha tagit första bilden här ovan men det gjorde jag inte och se hur det blev ;)
Så tro på er själva! Även om ingen annan gör det..... :)


Önskemål?

2011-03-23 @ 21:15:49 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 1
Vad skulle ni vilja se mer av här i bloggen? Vill veta vad som intresserar er läsare som kanske jag kan bidra med :)

1 års kalas

2011-03-23 @ 10:18:12 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 6
Var i helgen och firade en liten tjej som nu hunnit bli 1 år! Oj så snabbt tiden går, snart är det en till också som blir hela 1! Här är i alla fall en gammal bild på födelsedagsbarnet, taget i augusti.På agendan idag:
Idag blir det besök hos barnmorskan samt lite städning. Återkommer ikväll eller i morgon med lite nya inlägg, hoppas att i morgon få upp lite mer tips för intsällningar på kameran.
Hoppas ni tittar in igen!


Studio

2011-03-21 @ 18:01:30 / Postat i: Foto - Modell / Kommentarer: 1

En bild på Sanna sen sista visiten i studion, kanske ingen höjdarbild men lite annars motför hur jag brukar fota i studion.Vad tycker ni?


Grundinställningar - Bländare

2011-03-21 @ 09:45:00 / Postat i: Foto-Blandat / Kommentarer: 1Bländare är ett uttryck för hur mycket ljus som ska släppas in i kameran. För att släppa in mycket ljus så måste du använda en hög bländaröppning (ex. 1.8-2.8), använder du istället en mindre bländaröppning (ex. 30) så släpps det in mindre ljus och bilden blir mörkare.

Hur stor respektive liten bländare som du kan använda beror helt på objektivet. Kan ju dock rekomendera objektiv med relativt hög bländaröppning så som f/2.8 eller ev upp mot f/1.4.

Bländaren kontrollerar inte bara ljuset utan också skärpdjupet i bilden.
Använder du en hög bländare såsom f/1.4 eller f/1.8 så innebär det att oskärpan bakom huvudmotivet blir mer tydligt (suddigt).
Om du istället har en låg bländaröppning som kanske f/13 så försvinner den där oskärpan och bakgrunden blir ungefär lilka skarp som huvudmotivet. Detta beror också på hur långt ifrån motivet du står, är du nära så får du lättare oskärpa i bakgrunden motför om du kanske backar några steg.

Ex. Denna bild är fotat med ett kort skärpdjup, d.v.s att bakgrunden är väldigt diffus och har inga skarpa konstraster vilket i sin tur leder till att blomman framhävs. Står här med kameran ganska nära blomman också.


Här har jag använt en mindre bländare och som ni då ser syns löv och gräs mer tydligt och blommorna är inte direkt utmärkande. Hopppas ni nu förstår skillnaden på detta. Här står jag längre ifrån än vid en närbild som den ovan.Vad är då fördelar, nackdelar med hög/låg bländare?

Fördelen
att fota med högt bländarvärde är att bilden blir lite ljusare om det är dåliga ljusförhållanden, du får även en fin oskärpa i bakgrunden (skärpdjup) som gör att huvudmotivet (ansikte eller ett föremål) hamnar mer i fokus och gör inte bilden så grötig. Du kan även lättare utmärka en viss punkt på en bild med mycket runt omkring då det blir rätt suddigt runt omkring huvudpunkten.

Nackdelen med höga bländare 
är att konstraster kan "försvinna" lite grann genom att ha för hög bländaröppning men prova dig fram med detta, kanske kan du ändra slutartiden så du får bilden lite mörkare men du får behålla oskärpan i bakgrunden.

Fördelen med en mindre bländare är om det är flera olika saker/personer som ska finnas med på bilden. Då vill man inte att hälften ska hamna i oskärpa, genom att använda en mindre bländare så framträder mer detaljer i bilden. En annan fördel är att konstraster kommer fram mer, det blir inte så disigt/oklart.

Nackdelen med att använda låg bländaröppning är ju så klart att bilden fort blir mörkare. Dock kan du justera detta genom att ev höja ISO eller använda kortare slutartider.
Ska du fota porträtt och det finns mycket i bakgrunden så är en nackdel här att bilden kan bli ganska rörig med mycket i bakgrunden som visar sig, jämtemot att få lite oskärpa som ger bilden mer liv och blir inte alls lika rörig.

Är det någon information om detta som ni saknar så låt mig veta, det är inte lätt att komma ihåg allt :)

 


 

Mer information om olika grundinställingar:
Grundinställningar - Slutartid
Grundinställningar - ISO-tal


Ny teckning

2011-03-18 @ 13:15:00 / Postat i: Ritat/målat / Kommentarer: 4

Igår kväll så blev den äntligen klar. lite bättre än det förra i alla fall, så det går ju framåt. Men är fortfarande långt ifrån nöjd...får helt enkelt öva ännu mera! :)
Vågar ni gissa vilken känd sångerska som jag tecknat? Kanske inte så lätt att se men gissa på :)Får väl se, nästa teckning kanske blir något annat än porträtt, det vet jag i alla fall att jag "kan".


Grundinställningar - ISO

2011-03-18 @ 08:32:00 / Postat i: Foto-Blandat / Kommentarer: 4


Även kallat: Ljuskänslighet

Vid användning av ISO så kan man styra hur mycket ljus som du vill ha i bilden som du tar.
Låga ISO-tal ex. 100 används vid relativt bra ljusförhållanden där du inte behöver så mycket extra, detta ger även en väldigt fin bild överlags.

Ska du fota med höga ISO-tal ex. kanske 1000 eller ännu högre (beroende på hur mycket kameran klarar) så får du ju ganska så ljusa bilder MEN detta medför även att bilden som du tar blir väldigt brusig/grynig och blir därmed inte alls lika klar som en bild tagen med lågt ISO.

Exempel på detta:

Här är en bild tagen med ISO 100 utomhus i ganska så bra ljusförhållandeOm man då istället här ser på en bild tagen i sämre ljusförhållanden, här i en kyrka så ser man att bilden snabbt blir brusigare än vid lågt ISO.
Bilden nedan är fotad med ISO 1600 och som ni ser blir det genast lite sämre kvalité på bilden:Så vad har vi lärt oss av detta? Jo, använd i så lång utsträckning det går att hålla ner ISO talen för att få lite klarare bilder, utomhus som inomhus.
Vill du då ha ljusare bilder utan att höja ISO så kan du justera slutartiden, läs om det i detta inlägg

Tveka inte att ställa eventuella frågor!


Myspys

2011-03-17 @ 09:44:00 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 7

Från en födelsedagsfotografering i höstas, riktig mysig liten vovve i studion :)


Juni 2010

2011-03-16 @ 15:15:03 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 3
En bild sedan i somras, rättare sagt Juni. Fotograferingen med Julia gick bra trots den gamla kameran och inte så bra kunskaper ;) En bild jag blev lite extra nöjd med, vad tycker ni?


Canon eos 40D + Canon EF 50mm f/1.8
Inställningar: ISO 100, f/2.0, fotade tydligen med: Porträtt istället för manuellt här..


Vecka 25 - Bara 15 kvar

2011-03-16 @ 10:35:00 / Postat i: Graviditeten nr 2 / Kommentarer: 0
Har uppdaterat gravid-bloggen nu med veckoinformation och ny bild! Det går framåt, inte såå länge kvar nu :)

  Klicka här: http://viccivicci.blogg.se/graviditeten

Grundinställningar - slutartid

2011-03-15 @ 12:52:15 / Postat i: Foto-Blandat / Kommentarer: 3


Även kallat: exponeringstid

Detta är den tid som ljuset släpps in i kameran.
Denna inställning används när du antingen vill frysa ett motiv som rör sig snabbt eller få lite rörelseoskärpa i bilden som kan ge lite effekt i bilden.

För att frysa en bild så ska du använda dig av en kort slutartid som ex. 1/250 sekunder. Detta medför dock att bilden kan bli ganska mörk, använd dig därför av inbyggd blixt eller extern blixt för att ljusa upp (eller använd en större bländare, alternativt höja upp ISO).

Här är en bild tagen med en slutartid på 1/250 sekund och inbyggd blixt utlöst:


För att då istället skapa rörelseoskärpa i en bild så ska du använda dig av en längre slutartid, ex. 1/4 sekund.
Eftersom exponeringstiden blir ganska lång så kan det vara ett tips att använda stativ eller sätta ner kameran då den blir ganska känslig för rörelser.
Här är du inte i lika starkt behov av blixt eftesom att kameran fångar upp mer ljus och blir inte lika mörk som när du fotar med en kort slutartid.

Här är en bild som den ovan men tagen med en långt slutartid 1/4 sekund. Som ni kan se så blir det lite mer liv/flöde i bilden istället för att man "fryser" vattnet som i bilden ovan.


Hoppas att ni förstår begreppet slutartid nu! Har ni frågor ställ dem gärna så svarar jag så gott jag kan!

Fler småtips kommer upp allt eftersom, gör tidsinställda inlägg för dem så att de garanterat kommer upp här på bloggen! :)

Med hjälp av att justera slutartiden så kan du få bilden så mörk eller ljus som du vill utan att behöva höja ISO (mer om det nästa inlägg).
Genom att förlänga slutartiden så blir bilden allt ljusare, använd dock inte för lång för då kan du fort få ganska suddiga/grötiga bilder, du får helt enkelt testa dig fram.
Vill du däremot ha mörkare bilder och redan har ISO på lägsta så kan du då använda dig av kortare slutartider.


Utebilder från igår

2011-03-14 @ 17:03:00 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 1
Lite bilder på T då han var ute och skottade/lastade i snö i lastbilen...med ett köksredskap, men har man ingen spade så får man ta vad man har! Han klagade då inte! :)Canon Eos 50D + Canon EF 50mm f/1.8
1/250 sek, f/3.5 , ISO 100, inbyggd blixt, exp. blixt -1, vitbalans skugga


Sofia i svartvitt

2011-03-12 @ 12:23:00 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 3
Här är två bilder som tog på Sofia i november, nygjorda i svartvitt. Är rätt nöjd med den fotograferingen, allt klickade perfekt, ljus o.s.v. Hoppas ni gillar resultatet.


Canon eos 50D + Canon EF 50mm f/1.8
1/200 sek, ISO 100, f 3.5 & studioblixtar


Canon eos 50D + Canon EF 50mm f/1.8
1/200 sek, ISO 100, f 3.5 & studioblixtar


Min utveckling

2011-03-11 @ 16:46:00 / Postat i: Foto-Blandat / Kommentarer: 5

Det finns dagar när man tycker att nä jag är inte så duktig på det här med att fotografera, MEN då tittar man tillbaka från när man började och inser vilken resa man har gjort från starten...

Här är lite tillbakablickar:

september 2009:
Här hade jag nyligt köpt första systemkameran, första photoshooten med Sanna

Har alltså gått från det till detta:
En viss skillnad är det ju faktiskt! :)
Gillar ni såna här inlägg? Att jämföra gamla med nya? Kommentera och låt mig veta! :)


Efter 3 timmars slit

2011-03-11 @ 08:54:55 / Postat i: Ritat/målat / Kommentarer: 3

Satt igår med papper och penna i ca tre timmar och kämpade på med en ny teckning...Ni som följt bloggen ett tag minns kanske mitt senaste "verk"....var som vanligt inte nöjd men den här gången känner jag mig faktiskt rätt så nöjd!! Bilderna tagna med iphone därav den "dåliga" kvalitén på bilderna...
Vad tycker ni?

Här är den jag satt med igår:Här är en miniatyr av den senaste, lite skillnad?

Förresten är det jätte kul att så många tittade in på bloggen igår! Hoppas ni gillar bloggen och vill "stanna kvar"


V.24

2011-03-10 @ 11:41:50 / Postat i: Graviditeten nr 2 / Kommentarer: 1
Har även uppdaterat gravidbloggen.
http://viccivicci.blogg.se/graviditeten/2011/march/hoppar-in-i-v-24.html <-- Klicka för att läsa om min nuvarande vecka. Oj så fort det går!!

Fotoskola-studioporträtt

2011-03-10 @ 10:37:00 / Postat i: Foto-Blandat / Kommentarer: 2

Äntligen är det nya avsnittet i fotoskolan klart! Efter en liten spark där bak så ;)Är kanske inget proffs i denna kategori men lite erfarenhet har jag ju...hoppas i alla fall att ni får en liten hjälp på vägen! :)

Att tänka på:  
Bakgrund - Jag personligen har inte spenderat flera tusenlappar på en ordentlig bakgrund, det finns alternativ! T.e.x den vita jag har, är egentligen en bakgrund som man använder vid ex. presentationer med projektor som jag fått vid en urrensning.
Den svarta jag använder är egentligen en gardin! Av lite tjockare tyg men det är dock ändå bara en gardin. Så ta vad ni har som fungerar!
Experimentera gärna med olika färger och mönster, detta ser lite roligare ut än bara en vit enkel bakgrund.
Ljus - Jag har två studioblixtar jag använder, men det kan räcka med en enkel extern blixt till kameran, eller ett fönster och en reflektor.  Har ni ingen reflexskärm kan ni göra en egen genom att "montera" fast folie (ugns) på ex. en hård kartong, fungerar nästan lika bra! Jag gjorde så ett litet tag och det fungerade...


Studioporträtt med en ljuskälla:
Om du bara kan använda en blixt så går det också bra, har du eller gör en reflexskärm kan du lysa upp med blixten ovanför modellen och sätta en reflexskärm underifrån då det blir skarpa skuggor under näsa och haka med ljuskällan uppifrån.
Underifrån: Kan fungera fint om modellen tittar ner mot ljuset/blixten, annars blir det fort "fula" skuggor.

Du kan också belysa från sidan, vilket ger ljus på ena sidan om ansiktet och skugga på den andra. Men tänk här på att få ljuset så pass långt fram så att båda ögonen fångar upp lite ljus för att få lite liv i bilden.
Här är ett exempel: Väldigt extrem skugga på bild 1, endast lite grann på bild 2
 
Denna typ av bild kan du också få till genom att fota med fönsterljus från en sida.

Studioporträtt med två ljuskällor:

En blixt ovanför+en underifrån: Med denna komposition så lättar du upp de skuggor som blir under haka/näsa när du fotar med blixten ovanför modellen. Tänk då på att kanske ställa in blixten underifrån lite svagare så du behåller de "livfulla" skuggorna.

En blixt ovanför+en blixt bakom:
Med denna uppsättning så skapas det lite ljus på kinden som kan göra bilden lite mer intressant, men här får man prova sig fram för en bra ljussättning, den är inte såå lätt att få till på en gång!
En blixt bakom+en blixt framför: Detta används ofta vid reklamfoton för hår då det ger en liten extra glans i håret som gör det levande.

Denna bild är en blandning av 2 ovan:
Även här ganska extrem ljussättning just för att visa tydligt! :)

Blixt på båda sidor: Detta är väl den så kallade säkra uppsättningen för ett lyckat porträtt.
Jag anväder just den här ganska ofta, i alla fall vid jobb just för att det ska lyckas bra.
Här ställer du alltså en blixt på vardera sida om modellen vilket skapar ett jämt ljus och du slipper fula skuggor.
Det går även att göra detta med en blix om du sätter en reflektor på andra sidan.
Ex. på bilder med denna typ av uppsättning, klicka för att förstora.
     

Har ni några frågor så ställ dem gärna så gör jag mitt bästa för ett utförligt svar!!


Sötis!

2011-03-09 @ 14:04:00 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 2
En av alla söta små barn som hamnat i kameran!


16. Favoritlivsmedel

2011-03-09 @ 08:15:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 1
Jag är en välanvändare av TE, dricker nästan varje dag!
Annars är jag väldigt förtjust i juicer och nästan all frukt!

Längtar!

2011-03-09 @ 08:03:00 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
Längtar såå mycket efter att få fota underbara bröllop igen! Hoppas bara jag får tillfälle någon gång nu innan nästa lilla familjemedlem kommer! Hör annars av er om ni är intresserade! Mail: fotografviktoria@hotmail.com


Dagen!

2011-03-09 @ 08:00:22 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
Det blir inte mycket bloggande idag...har något tidsinställt inlägg som kommer upp men kommentera gärna som vanligt så återkommer jag kanske ikväll om jag har tid!

Lilla Charlie

2011-03-08 @ 11:09:52 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 6
Hade besök igår av den här lilla sötisen (och hans mamma på klart), hann ta några bilder innan de for hem i alla fall :)

    
   


Glöm inte att ni kan följa min blogg på bloglovin:

bloglovin


Glad eller sur?

2011-03-08 @ 08:57:57 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 0

Hm..vilket humör ska man vara på? Min kära lilla T tyckte igår att båda två skulle passa på kort!

   


15. Då tränar jag allra helst

2011-03-08 @ 08:52:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
På sommaren och på mornarna!
Är stormförtjust i att en tidig sommarmorgon (kring 7) gå ut på en lång promenad eller en kortare joggingtur, helt underbart! Mycket mysigare än att träna på ett gym....

Bröllopsrepris

2011-03-07 @ 20:01:31 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 6

Lite bilder från jönköpingsbröllopet jag fotade i somras! :)                    

Längtar SÅ efter att få fota bröllop igen! Hoppas att det finns någon där ute i närheten som ska gifta sig och känner att mina bilder tilltalar just er :)


14. Favoritmellis

2011-03-07 @ 09:00:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 4
Här är det ju lite samma som förra inlägget i utmaningen.
Smoothies...äter gärna bara frukt också, alltid något!

Gulliga alexandra

2011-03-07 @ 07:54:14 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 2

Alexandra gjorde ett gulligt inlägg om kamera-halsbandet jag köpte av henne med mina bilder, bilden på själva halsbandet ligger till och med på hennes webshop nu! Inte illa.
Tack så mycket Alexandra och kul att det blev bra, jätte kul att kunna bidra med lite bilder :)  

KLICKA HÄR för inlägget
KLICKA HÄR för webshopen


Bra start

2011-03-07 @ 07:36:39 / Postat i: Foto - Modell / Kommentarer: 0
Solen skiner och T är på bra humör idag :) Får besök idag och ska försöka "lära ut" mina små fotokunskaper i hopp om att jag lyckas hyfsat bra! Sen blir det att bjuda mina kära föräldrar på middag, en bra dag känns det som!

Bjuder tills vidare på en bild av Sanna, tänkte lägga upp lite fler arkivbilder sen, bland annat från bröllopet jag gjorde i Jönköping i somras! Missa inte det!


I brevlådan

2011-03-06 @ 15:46:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 13

Fick i fredags hem ett fint halsband som jag beställt. Fint inslaget, fastän jag inte är så överförtjust i rosa ;)Detta fina kamerahalsband har jag beställt från : http://shopbyalexandra.se för 50:-
Helt i min smak!
Det finns mycket andra smycken också så ta gärna en titt :)


13. Mitt bästa kosttips

2011-03-06 @ 09:50:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
Oj vad svårt...Är väl inte såå duktig på det här med att äta en bra kost...slarvar ofta.
Men ät en stadig frukost och ett eller två mellanmål utöver lunch och middag så tror jag nog att det ska gå bra.
Ett bra mellanmålstips som jag gärna gör är smoothies.
Kanske lägger upp lite recept här, vad tycker ni om det?

Ett annat bra tips:
Ät måttligt!
Jag äter i princip ALLT, från grönsaker till godis och chips och allt där emellan. Äter ibland väldigt onyttigt.
Men saken är den, man måste äta i måttliga mängder.
Snåla inte på godis bara för att det är onyttigt, men ät mer sällan och kanske lite mindre påsar...
Man ska njuta och inte bara förbjuda :)

Sommararkivet

2011-03-05 @ 16:09:00 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 0
Har hittat åt lite bilder som tog i somras...inser nu hur fruktansvärt dåligt redigeringsprogram jag hade tidigare med tanke på att kvalitén på bilderna blev sämre än orginalbilden! Helt otroligt att det kan bli så.
Men nu har jag ordnat till det och fixat till som jag verkligen ville ha dem från början men inte såg det förrän nu..typiskt. Men men...
Här är i alla fall några porträtt tagna i somras.


12. Favoritidrott

2011-03-05 @ 09:00:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
Utan tvekan: Volleyboll
Har hållt på med det länge och fanns möjligheten skulle jag hålla på fortfarande...på somrarna kan det bli lite beach volley men det är inte alls samma sak :)
Drömmer att jag spelar ofta men mer än så blir det nog tyvär inte...

Svartvit eller med lite färg?

2011-03-04 @ 10:31:53 / Postat i: Foto - Modell / Kommentarer: 10

Här är två redigering jag suttit med på morgonen, vilken gillar ni bäst? Klicka på de små under för en större bild.

  


11. Favoritkonditionsträning

2011-03-04 @ 09:46:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
På gym: Löpband, cykling, räknas rodd in också?
I naturen: Promenader, jogging

Frestande smoothie

2011-03-03 @ 17:39:50 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 5

Den här verkar ju bara vara för underbart god! Måste absolut prova på!

Hallonsmoothie med kiwilock

Hallonsmoothie med kiwilock 

1 msk florsocker
1 st citronklyfta
2 st kiwi
1 dl naturell yoghurt
1,5 dl hallon
0,5 dl vattenTillagning

1. Mixa hallon med yoghurt, florsocker och vatten.

2. Skala och mixa kiwin med saften från en citronklyfta.

3. Häll först upp hallonmixen i ett glas och häll sedan försiktigt kiwimixen ovanpå

Receptet finns här: http://www.tasteline.com/Drinkrecept/hallonsmoothie_med_kiwilock?portions=1


Har uppdaterat gravidbloggen för nuvarande vecka + bild : http://viccivicci.blogg.se/graviditeten

10. Då mår jag som bäst

2011-03-03 @ 15:45:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 1
Den här är nog ganska enkel.
Mår nog som allra bäst när jag får umgås med min familj...
Tänk som nu, en vårig vinterdag med sol, fika, skoteråkning och pulkåkning i backar..Det är nog bland det mysigaste som finns, att kunna sitta och slappna av i värmen av solen samtidigt som det är snö. Helt idealiskt!

Bilder från förra våren just en sådana dagar Älsklingens överraskning

2011-03-03 @ 10:37:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 2
För ca två veckor sen när min man fyllde år så överraskade jag med en tre-rätters middag och barnfritt under den.
Det blev mycket populärt, hann inte ta några kort på maten (var för hugriga, haha) men på dukningen och "menyn". Väldigt trevligt var det att få skämma bort min kära älskling med en brakmiddag :)
För er som kanske inte kan tyda menyn:

Förrätt:
Krustader fyllda med räkröra toppade med dill och citron

Varmrätt:
Marinerade kareékotletter med kantarellsås och klyftpotatis

Efterrät:
Knäckig äppelpaj med mandeltäcke, serverat med vaniljglass


9. Mina inspirationskällor

2011-03-02 @ 12:39:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
Har inte många när det gäller träning eller sport men det finns en som fastnat speciellt.
Denna är Olga Rönnberg som är en fruktansvärt duktig tjej som efter att fått tvillingar kämpar för att få tillbaka formen.
Hon kommer med många bra träningstips och hur man på ett bra sätt lägger upp sin kost, på ett hälsosamt sätt! Bör påpekas då det finns så mycket svammel.
Har väl inte så många andra inspirationskällor men läser mer är gärna tidningen topp-hälsa där det också finns mycket läsvärt!

Norrskenet

2011-03-02 @ 08:51:33 / Postat i: Foto-Djur och natur / Kommentarer: 2
Jag och älsklingen gick ut lite senare och jag försökte fånga norrkenet i kameran. Följande bilder har inte så hög kvalitet! Hade "fel" objektiv och stativet inne men man ser ju att det är norrsken i alla fall! :)
Aurora borealis...

2011-03-01 @ 19:40:01 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
..eller även kallat norrsken!
Var ut en sväng och njöt av det vackra norrskenet, verkligen jätte fint och lugnande att titta på.
Försökte ta något kort men får se om jag lägger ut något, det är svårt när det inte är så starkt sken, men vi får se, kanske blev det någon användningsbar som inte ser förskräcklig ut :)
Bilder kommer i morgon, fick någon lite finare bild

Skeppet

2011-03-01 @ 16:26:47 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0

Var i helgen och hälsade på älsklingens kusin med familj, mycket trevligt som vanligt! :)
Lördagen så blev det att åka till det så kallade skeppet, och leka på ett typ av lekland för barn (och vuxna).
T hade väldigt roligt och min man lika så! Jätte kul att få göra någonting annat!
Lite bilder från dagen, mer kommer sen, bland annat från bollhavet som blev väldigt populärt.

Älsklingen på väg att börja klättra, så klart lite spex på det ;)


T krypandes i "tunnlarna"


Här kommer vi! En lång och för de små, även stora ;) rätt så rolig!


8. Favoritmat

2011-03-01 @ 11:00:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 1
Oj! Här finns det mycket som jag skulle kunna ta upp! :)
Men till favoriterna hör nog de flesta typer av kyckling, kött och lax!
Svårt att hitta någon speciell favorit när det finns så mycket gott.
Vanlig grönsallad (sallad,paprika,tomat,gurka) blandat med italienska salladskryddor är helt underbart gott!
Det kan jag äta oavsett!© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0