Mars - erbjudande för alla nyblivna föräldrar

2014-02-27 @ 13:17:29 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 0
 
Under mars månad så tänkte jag ge alla nyblivna föräldrar ett unikt erbjudande. 15% rabatt på alla newbornfotograferingar! Att fotografera din nyfödda bebis är verkligen ett minne för hela livet. Jag vet själv hur snabbt det går att dom växer upp och man glömmer så fort hur små de faktiskt var. Jag ångrar så mycket att jag inte fotograferade själv lika bra när mina föddes eller att jag inte gick till någon och fotogrfaerade dem, för det är verkligen ett fantastiskt minne. 
 
Erbjudandet gäller för fotograferingar som genomförs under mars månad, n kan så klart även boka idag eller i morgon också. Bebisen bör vara max ca 10-14 dagar för att få till de allra ästa och finaste bilderna.
Maila mig: info@viktoriawigenstam.se
Eller ring: 073-086 60 21 (mån-fre 8.30-17.30)

Konsertfotografering - Ny webkurs ute nu!

2014-02-21 @ 12:00:00 / Postat i: Foto-Fotokurser / Kommentarer: 1
Nu är äntligen den nya webkursen här! Hur du fotograferar konserter. Kursen innehåller allt från tips i förberedelserna, vilka inställningar på kameran som är fördelaktiga, hur du ska agera och vara effektiv när du fotograferar och mycket mycket mer.
 
Förkunskaper: 
Du bör ha lite koll när det kommer till ISO, slutartider, bländare och liknande för att hänga med i kapitlet om inställningar. Om du inte har det så kan du lära dig allt det i min andra webkurs - Lär dig din kamera
 
 Här nedan ser ni ett par urklipp från kursen. 
 
Att gå mina webkurser är enkelt och bekvämt. Du kan läsa när helst du vill och har tid, på datorn, plattan eller var helst du vill läsa. I slutet på kursen finns även så att du kan ladda ner kursmaterialet ifall du vill ha och skriva ut det och sitta och läsa på papper. Kursen är laddad med många bilder och exempel som gör det lättare att förstå allting som skrivs. Du får en inloggningskod så att du kan logga in var än du är.
 
I och med köp av kursen så får du också tillgång till en grupp på facebook (om du har detta) där du kan skriva om du har frågor, vill ha bedömning på dina bilder av alla andra som är med på sidan och få hjälpbara tips. Du får även en uppföljning av denna kurs genom att vid nästa konsert som du fotograferar så får du efteråt om du vill skicka bilder till mig för en liten utvärdering och lite pepping. 
 
Allt du behöver göra för att få detta till mitt grymma lanseringspris (99:-) är att klicka på köp knappen på hemsidan innan kl 24.00 ikväll! Klicka på lanseringsbilden ovan eller klicka HÄR för att komma till beställningssidan. 

En varm sommardag

2014-02-19 @ 18:34:20 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 3
 
På ett sätt så känns dessa sommarbilder så avlägsna samtidigt som jag nästan kan känna doften i luften när jag fotograferade de små godingarna! Fantastiska charmtroll som verkligen smälter ens hjärta. 
Det är så skönt att sitta och titta tillbaka på sommarbilder nu så att man kan börja längta efter gröna gräsmattor och mygg igen. Eller tja, myggen kan jag väl gott klara mig utan men ni förstår poängen :) 
 
På fredag är det lanseringsdags, missa inte min nya webkurs som släpps då!
 
 
 
 

Kaos är charmigt

2014-02-18 @ 14:55:29 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 4
 
När man har fotograferat ett antal olika variationer av människor och varit med om en hel del olika situationer så måste man ju bara få dela med sig utav ett par stycken. Denna fotografering var en otroligt härlig fotografering. Stundvis kaos men ändå så underbart. Av någon anledning så gillar jag även denna typ av bilder som man ibland förevigar, ibland gillar jag till och med dom mer än de mer seriösa som blir. För det speglar verkligen hur barn är, det går inte alltid att styra och man får helt enkelt anpassa sig efter dom. Nu fick vi till fina bilder också som jag säkert visar för er lite längre fram men ville bara dela med mig utav denna först. 

Ny smakuplevelse

2014-02-07 @ 12:50:24 / Postat i: Foto - ätbart / Kommentarer: 8
 
Hittade igår ett recept på fina Emelies blogg på bananpannkakor. Jag har varit väldigt skeptiskt till dessa men efter att ha sett hennes fina bilder på dem och när jag dessutom fick se hur enkla de är att göra så blev jag klart sugen att själv prova på dessa. Och vilken grej! 
Tala om att ha hittat en ny favorit! Jag kommer garanterat att göra dessa igen, utav tvekan, jag är förälskad! Haha
Gjorde lite "eget" recept men det går ju att anpassa precis hur man vill ha det. Kika gärna in på Emelies variant också! Detta använde jag: 
 
2 bananer
3 ägg
2 1/2 msk cottage cheese (eller typ kesella)
1 tsk vaniljsocker
 
Mixa ihop allt tillsammans och stek i panna. Servera med vilka tillbehör du vill. Kan tänka mig att blåbär kan vara en höjdare till dessa också. Klart värt att prova på bananpannkakor. 

Piffa till sina bilder

2014-02-06 @ 12:37:00 / Postat i: Foto-redigeringar / Kommentarer: 2
 
Nu var det ett tag sedan som jag lade upp ett redigeringsinlägg så här kommer en bild som jag tog i somras med fina Leila. Orginalbilden var väl egentligen inte så tokig egentligen men i detta fallet så villa jag använda en lite varmare ton så att hon inte såg så kall ut. Redigerar i Lightroom och eftersom inte majoriteten av er fotografer kanske användre det så tänkte jag bara förklara lite lätt vad det är jag har gjort. Vill ni ha mer utförligt får ni hemskt gärna lämnaen kommentar och jag skriver lite mer ingående. 
 
❍  Ökat fyllnadsljuset för att framhäva hennes ansikte lite mer
❍  Ökat exponeringen lite grann
❍  Ökat färgtemperaturen mot en rödare ton
❍  Dragit ner högdagerna på hennes tröja
❍  Dragit ner skuggtoner/svärta så att de mer markanta skuggorna kommer fram
❍  Ökat lite skärpa
❍  Lagt på en mindre vinjettering
❍  Aktiverat objektivprofil
 
Detta är en sån redigering där jag varit tvungen att lägga ner lite fler steg på för att bli nöjd, samtidigt som det ändå går väldigt snabbt då man redan har i huvudet vad man ska göra. Men prova er fram och hitta redigeringar som passar er! 

Brev med posten

2014-02-05 @ 12:28:04 / Postat i: Vardag / Kommentarer: 10
 
Detta gjorde min dag idag! Hade fått post från ett av mina brudpar med ett fint tackkort. Man blir verkligen rörd och glad över att få sådana brev. Jag är väl kanske lite blödig också men sån är jag helt enkelt! 
Idag blir det (förutom att gå och vara glad hela dagen) att skriva lite mer till min kommande webkurs. Tror att det kan komma att bli riktigt bra i slutändan, det är vad jag hoppas på i alla fall! 

Alla ♥ dag

2014-02-03 @ 12:26:00 / Postat i: Foto-Kärlek / Kommentarer: 1
 
Fram till den 14 februari så finns det möjligheter att boka en fotografering tillsammans med din hjärtevän. Du kan också beställa ett presentkort med ovanstående fotografering där giltighetstiden är på 1 år. Ett fint erbjudande till dig och din bästa vän kanske eller till dig och din livskamrat. 
 
För att boka eller beställa presentkort gå in på HEMSIDAN och fyll i formuläret.
För beställning av presentkort bör beställning göras senast fredag 7/2 för garanterad leverans.  

Fototips - Nyföddfotografering

2014-02-02 @ 14:37:00 / Postat i: Foto-Video, Fototips / Kommentarer: 1
 
 
Här kommer ett par snabba tips till er som har tänkt prova på nyföddfotografering. I detta klippet så ger jag en del ideer som kan vara bra att tänka på innan och under en fotografering. Inte så mycket om inställningar och sådant denna gång men jag håller på att försöka utforma en webkurs inom detta område, en lite mindre så all ytterligare nyttig information och fler videoklipp kommer att komma när kursen släpps under våren någon gång. 
 
Hoppas ni blir inspirerade och får ett par extra tips som ni kanske inte har tänkt på förut. © Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0