Att kasta sig ut på djup vatten

 
Har här i veckan försökt mig på att spela in piano och sång...det är verkligen lika jobbigt varenda gång, men jag har faktiskt tänkt utmana mig lite grann, försöka i alla fall. Har gjort en inspelning som jag tänkte lägga upp här också. Jag själv tycker att det överlags inte låter bra... anstängt, falskt och inte alls så rent som jag vill att det ska låta. Väldigt frustrerande men samtidigt bra att kunna "analysera" och försöka få bättre. På något vänster så känns det lite lättare att sitta och spela in sådär, än att måsta göra det framför en massa människor som sitter och stirrar. haha :) 
Men brukar få panik sådär efter en liten stund och tycka att det låter bara som skräp och sen slutar det alltid med att jag tar bort det. 
Jag ska verkligen försöka hålla mig den här gången, om än det känns som att det blir svårt...Desto fler som lyssnar gör att jag blir mer och mer nervös över hur illa det faktiskt låter? haha
 
Nä sluta nojja, här kommer den i alla fall.... Hoppas inte era öron plågas nu era stackare! Får se hur länge den får vara kvar här.....
 
 

Privatkurs

 
Ja, så idag var det dags att ha privatkurs med vinnaren från min bloggtävling. Känns verkligen jätte nervöst, då jag anser att hon ändå är rätt duktig så blir man lite extra nervös då det känns som att man kanske inte kan lära allt som de vill lära sig. 
Men å andra sidan, hon hade ju kanske inte valt att vinna kurs om hon ansåg att hon kunde allt... 
Ja, jag överanalyserar lite för mycket som vanligt, det kommer säkert att gå bra i slutändan!
 
Har börjat klura också på årets pepparkaksbygge. 
Är oerhört sugen på att prova mig på en bälgkamera! haha Vad tror ni, kan det bli något? :) Jag ska göra ett försök i alla fall!
 
Typ liknande denna
 

Fort

 
Oj vad fort tiden går, redan en hel vecka sen jag skrev sist. Hur gick det till egentligen? 
För att uppdatera så går vardagen fortfarande bra. Vissa dagar lite jobbigare men ändå helt utan problem egentligen! Njuter fortfarande av att kunna äta måltider ordentligt. Så himla skönt! Och vad mycket jag får gjort! Jag har så mycket ork över till att kunna städa lite här hemma och dona på. 
 
Fotandet har gått rätt bra också, tre fotograferingar i helgen, i morgon kommer nyfödda till studion, tvilingar! Så himla spännande! 
Okej med en bäbis som man ska fotografera, men två! Hoppas det går bra bara :) Men det borde det nästan göra, om de vill sova vill säga. 
Håller tummarna i alla fall, ,med lite tur så blir det några bra bilder hihi!
 
Spelar piano för fulla muggar om dagarna också, har verkligen fått tillbaka intresset för det. Känns så kul. 
 
En annan sak jag har reagerat på är att jag inte alls lika mycket mardrömmar längre, det har lugnat sig en hel del sen jag blev av med ätstörningen. 
Jag har lite galna drömmar och en del mardrömmar ännu men det är inte varje natt längre vilken jag är otroligt lättad över! 
 
Ska försöka komma ihåg att skriva lite här om nån dag igen ;) 

En vecka har gått

 
Som rubriken lyder så är det nu lite mer än en vecka sedan min ätstörning "försvann". Ni förstår hur jag menar. 
Och det är så underbart! 
Jag har verkligen fått en nystart utan dess like! Dels så har jag faktiskt så pass mycket energi så jag orkar göra saker hemma! Har bakat bröd, städat och tvättat och allt möjligt som jag inte orkat med tidigare för att jag inte har haft ork och energi till det. Så himla skönt! 
 
Jag måste erkänna att jag vissa dagar har varit ltie sugen att ställa mig på någon våg, men eftersom den ligger i soptunnan så har det inte varit möjligt. Tur att jag känner mig själv så pass att jag faktiskt kastade ut den. Annars kanske jag hade varit fast igen. Fast jag känner mig inte så stressad över att den är borta. Fortfarande bara en stor lättnad. Jag vet att det kommer bli svårare och svårare efter ett tag men jag ska kämpa på allt jag kan. Nu när jag vet hur det faktiskt kan vara att itne behöva ha 100% uppmärksamhet riktad mot maten varje dag så kommer jag aldrig att vilja trilla dit igen. 
 
Jag har garanterat gått upp i vikt redan och det lär jag väl fortsätta göra, till en viss del så känns det lite ledsamt men det är inte så att jag stänger in mig och gråter för att jag går upp i vikt som jag skulle ha gjort förut. 
 
En stor fördel är ju också att det inte tar en timme att välja kläder när man ska iväg nånstans. Sist tog det väl ca 5 minuter och jag behövde bara bya en gång istället för tjugo! haha vilken känsla! Och jag behövde inte stressa hela morgonen för att göra mig i ordning eftersom jag inte såg tjock ut i alla kläder. Ni anar verkligen inte hur mycket som faktiskt är annorlunda. Och det är så skönt! 
Blir så ledsen när jag sitter och tänker tillbaka på hur jag har levt varenda dag i så många år. Varför? För att jag inte förtjänade att må bra? Jag har inte svaren på alla mina frågor över det som varit, även om jag skulle vilja. Men det kommer kanske en dag när det bara blir så självklart det också. 

Jag är tillbaka på allvar, mitt liv är tillbaka!

 
Nu kanske ni funderar vad riktigt rubriken svamlar om. 
Och det hela är egentligen en väldigt lång historia som ni har korta delar ifrån, men jag ska försöka förklara mig kortfattat, så gott det går...
 
Som ni vet (eller kanske förstått i alla fall) så har jag under en längre period haft problem med maten. Så skulle jag skrivit förut, men idag skriver jag att jag lidit av ästörning. För det är just vad jag har gjort. Det går inte att förneka. Om än jag inte har tagit det till sin gräns där jag inte längre kan gå eller stå så har jag ändå torterat min kropp på ett ohälsosamt sätt occh jag har haft en väldigt ohälsosam syn på mat.
 
I 11 år lite drygt har jag gått med detta inombords. Det har inte alltid synts, jag har väl för det mesta varit rätt normal, men värst var nog strax innan jag träffade Marcus. Mina tankar och min handlingar var inte friska alls och jag hatade den kropp jag hade och allt vad hade med mig att göra. Vilket egentligen är helt absurdt nu när man tänker i efterhand. Jag har funderat länge över vad denna störning skulle kunna göra med mig. Skulle det kunna gå till en sådan gräns att jag faktiskt inte överlever? 
Hade jag inte träffat Marcus så vet jag att det hade varit nära ett faktum. Jag hade väl självklart överlevt men det hade nog fått gå alldeles för långt om inte han kommit in i bilden. 
 
Jag kan ärligt talat knappt minnas att jag inte varit fixerad vid min vikt. Jag har väl mest troligt förträngt det för att på något sätt inte tillåta mig själv att vara lycklig på riktigt. 
 
 
Här är i alla fall en bild som jag hittade igen från kanske 2001-2002 nån gång, alltså ca 11-12 år gammal. Och jag mindes så oerhört starkt hur tjock jag tyckte jag var här. Var nästan lite skraj när bilden togs just för att kjolen jag hade var lite tajt och jag var rädd att mitt "magfläsk" skulle sticka ut överallt..Helt sjukt när man tänker tillbaka, för var någonstans var jag tjock på den bilden egentligen? 
 
Nu är det inte min resa dom tio åren tillbaka som jag hade tänkt ta upp utan min framtid. Men lite mer "historia först".
 
För ett halvår sedan så fick jag ett litet "breakdown" och ville bara ge upp min vikt och lägga allt åt sidan, jag berättade efter många om och men för Marcus, med lite hjälp från en bekant att ta steget. Det är verkligen en fruktansvärd känsla att måsta säga att man undhållit sanningen, dvs ljugit för sin andra hälft i alla dessa år i princip. Så jobbigt och det var mest motigt. Jag visste då att mitt enda steg för att bli av med ätstörningen var inte att gå till en klinik, utan som min kloka man sa, att ge mig helt till Gud så att han kan hjälpa mig. 
 
Detta var något som jag helt klart ville, men i ärlighetens namn inte helhjärtat. Jag var så himla rädd för att släppa taget om mitt "gamla jag". Att gå upp i vikt igen, att tappa kontrollen och faktiskt tro att jag skulle sluta som en fotboll om jag slutade tänka på min vikt (som om nu var det värsta man kunde vara). Jag sa att jag skulle kämpa och de första veckorna gjorde jag det,men fortfarande lite ledsen när jag passerade spegeln och bara såg hur jag i princip växte för varje dag som gick. (kändes det som)
Så i somras så var jag fast i fällan igen. Det gick inte längre. Jag kunde inte lägga det åt sidan och vågen ställdes fram varje morgon igen. 
 
Fram till i måndags så hade jag inte intentioner på att sluta upp med det heller. Jag var inställd på att jag kör på tills jag stupar. Vilket idag gör mig så ledsen..att jag ens kunde tänka så. 
 
Men någonting hände i måndags. 
Marcus låg magsjuk nere på soffan och försökte sova på kvällen medan jag gick och la mig som vanligt. 
Jag låg och började tänka på allt möjligt. Jag mådde lite dåligt över att Marcus var så sjuk och han hade det verkligen inte lätt. Vilket tär på mig inombords. 
Efter mycket grubblande hit och dit så kom jag på något sätt in på min ätstörning igen som så många gånger förut. Men det kändes annorlunda denna gången, kan inte riktigt förklara det. 
Till slut så insåg jag, vad i hela friden gör jag?
Det blev så tydligt för mig att JAG VILL INTE VARA SJUK i detta eländet! 
Jag har aldrig någonsin känt så starkt över det och faktiskt helt ärligt velat bli av med den. Jag har bett halvhjärtat att Gud ska hjälpa mig men jag har innerst inne inte riktigt velat ta steget. 
 
Men den kvällen så hjälpte han mig.
JAG ÄR FRI! Och det känns så fantastisk! Jag har aldrig kännt mig så här lycklig på många många år som jag gör nu! Och tror ni jag kunde somna på kvällen? Nej, låg vaken i nästan två timmar av gläderus och tårar
Och vet ni vad jag gjorde det första morgonen efter, efter frukosten?
Vågen ligger numera i soptunnan, bokstavligen! Den ligger bredvid en skitblöja sa Marcus, precis där den hör hemma ;) haha Och för en gångs skull kom det inte tårar för att jag inte kunde väga mig längre utan för att JAG VAR FRI! 
Ni anar inte vilken lycka som jag känner just nu. Jag trodde ärligt talat inte att den här dagen skulle komma över huvudtaget men den är här. Men det är inte bara tack vare mig. Jag har en högre makt att tacka som räddat mig första gången för 6 år sedan när den kom en limegrön bil körandes och parkerade på vår gård. 
 
Jag är så otroligt tacksam att ha fått denna chansen! 
 
 
Snälla, jag ber som läser detta inlägget, om ni har orkat igenom er allt. 
Kasta vågen där hemma, medan ni fortfarande kan. Din vikt är inte ditt liv, och den får aldrig ta över den du är. Jag ber er, kasta ut eländet. Ha den inte ens i huset så att ni kan tjuvväga er någon gång ibland. För det är så fort att man är fast i skiten, och hips vips så har det gått 10 år...Ja ni förstår vad jag menar. 
Den är INTE VIKTIG!
Om du nu börjar fundera och tveka att nej jag kan nog inte kasta bort den...då är det dags att ta sig en funderare....
 
Tack för mig! 
 
 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
PokerCasinoBonus