Magen vecka 30

Går snart in i vecka 31 men här är i alla fall en bild för vecka 30. På morgonen dock så kanske lite mindre än i verkligeheten, känns det som i alla fall :)

v. 30

Igår så gick jag alltså in i vecka 30..otroligt vad snabbt tiden springer iväg..Här är lite information, bild kommer upp relativt snart :)

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


Lite annan rolig information:

73,2% av graviditeten är nu avklarad!
Jag är på dag 205 av 280
Jag har 75 dagar kvar till beräknad förlossning

Bild + lite annat

Nu kommer äntligen magbilden upp för vecka 27 (26+2), tröjan är lite lite stor så fick dra åt den för att magkonturen skulle synas, därav alla rynkor :)Det känns verkligen som att man är helt gigantisk numera! Även att magen kanske inte är den största jag sett så känns det så ibland :)
Det börjar kännas lite i ryggen om man hållt igång lite för mycket under dagen, som igår då det blev både städning och brödbakning samt massa andra vardagssysslor..tur att det går över relativt snabbt.

Har även börjat känna av halsbränna nu....hade ganska mycket med Theodor så hoppas det blir lite mildare den här gången, som tur är känns det inte hela dagarna!

Nu när det börjar vara så fint väder så skulle man ju verkligen vilja ut och gå för att hålla igång lite men tyvär blir det bara kortare svängar då min sen tidigare lite krångliga höft tar stryk av längre turer, så typiskt! Hoppas det ger med sig också till slut så man kan börja vara ute lite mer!

Så..13 veckor kvar nu då! Det känns ju jätte lite, men samtidigt så kan tre månader gå ganska långsamt, får hålla migg sysselsatt med bakning och sen utaktiviteter med T så att dagarna går snabbt! :)
RSS 2.0