Nyttig blåbär och chokladpaj

2009-02-15 @ 10:12:07

Ingredienser

Antal portioner: 6

2 st ägg

1.5 dl socker

1.5 dl vetemjöl

3 dl blåbär frysta

topping:

0.75 dl havregryn

2 msk socker

25 gram grovt hackad mörk choklad

50 gram kylskåpskallt margarin

Instruktioner

Smörj en rund tårtform. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjölet, rör så att det blir precis blandat. Bred ut smeten i sockerkaksformen. Lägg på blåbären (de behöver inte tina). Blanda havregryn och socker i en djup tallrik. Strö topping och choklad ovanpå på bären. Hyvla margarinet i tunna skivor. Lägg margarinskivorna ovanpå. Grädda pajen i närmare 40 minuter i 175 grader.

Pajen är godast rumstempererad eller kylskåpskall.

Recet hittat på aftonbladet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0