Vinnarna är klara

2013-10-28 @ 16:07:00 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 4
Foto från en familjefotografering som jag hade i somras
 
Ett stort grattis till Malin H och Angelica som vunnit min bloggtävling, ni har blivit kontaktade via mail.
Jag kunde verkligen inte bara välja en vinnare, och det har verkligen varit svårt. Nästa gång ska jag nog bara dra en vinnare! Haha! 
Men eftersom att jag känner med alla er som lämnat så fina motiveringar så fick faktiskt alla som deltagit i tävlingen ett litet tröstpris. Så har ni inte fått mail av mig ni som var med i tävlingen kontakta mig så fixar vi det. 
 
Så roligt att ni var med i tävlingen! Nu ska jag återgå till att jobba igen. Hela dagen har det varit fullt upp och jag har nog inte tid att vila förrän ikväll någon gång. Men skönt att få allting klart i alla fall :)
 
 

Anna Olsson

2013-10-27 @ 15:15:48 / Postat i: Foto - Modell / Kommentarer: 1
Modell: Anna Olsson, MUA/hår: Matilda Sundin, Creative director (CD): Staffan Lahti
 
Stackars Anna som jag fotograferade igår..Hon fick stå ut med kyla, snö och jobba hårt för att slå med släggan. Hon gjorde det fantastiskt bra och det var verkligen en rolig fotografering. Bilderna blev som ni ser helt magiska, jag är så otroligt nöjd över att det föll lite snö mot slutet också, även om Anna fick det lite jobbigare men hon klarade det galant! 
Det ahr varit en liten krokig väg till denna fotografering med planeringen av allting men till slut så fick vi den genomförd och det med bravur! Tack alla inblandade, stort tack till våran duktiga frisör och sminkös Matilda som gjort en superjobb! 
 
Vinnaren av tävlingen kommer att publiceras i morgon måndag här på bloggen, har inte haft så mycket tid över till att välja ut en vinnare och det är verkligen så himla svårt med alla fina motiveringar. Men i morgon då ni, vinnaren kommer även att kontaktas via mail. 

Inspelning

2013-10-26 @ 08:20:00 / Postat i: Foto-Musik / Kommentarer: 5
 
Här är lite bilder från inspelningen i torsdags. Ni kommer garanterat att få se videon sen när den är klistrad och klar! Kommer nog att bli helt grymt bra, dom är så duktiga musiker så jag tror inte att det blir annat än bra! 
 
Idag står ännu en modellfotografering på schemat, även denna kommer att bli riktigt bra tror jag, om än allt inte riktigt gått enligt planerna så tror jag det slutgiltiga resultatet kommer att bli bra ändå! Ska fotografera fina Anna som var modell på våran lilla fototräff i somras, har längtat efter att plåta den tjejen sen dess! Hi hi! På återseende. 
 
Och under morgondagen så kommer en vinnare upp från tävlingen jag hade här på bloggen. 
 

Snart frisk igen = fullt sjå!

2013-10-24 @ 16:01:43 / Postat i: Foto-Video / Kommentarer: 1
Foto: Rebecka Krispinsson
 
Efter några dagar med ihärdig förkylning så börjar jag vara på banan igen, inte riktigt redo för att träffa underbara nyfödda ännu (stor suck) men så pass att jag kan börja komma ikapp med lite jobb som jag inte haft orken att ta itu med. Fortfarande slö men helt klart bättre! Så idag har vi kör på för fullt! 
Skickat iväg massor av bilder, fotograferat badrum åt företag här i byn och ikväll ska jag till och med iväg och filma lite grann till mina kära vänner som spelar grym musik! Ska bli ritkigt roligt att påta ihop en liten video med dom. Inte vad jag normalt sett gör men jag tror att det kan bli roligt! Med lite tur kan jag lägga upp ett par bilder här sen för att stilla eran enorma nyfikenhet! Ha ha
 
Fotot ovan är taget i Luleå av min fina foto-vän Rebecka, nog längtar man tillbaka till varmare tider! Med tanke på det hemska slasket som lagt sig nu efter att snö kom igår. Inte direkt inspirerande. Nu får det gärna bli vinter på riktigt! :)
 
Men på återseende! Nu vet ni att jag lever i alla fall. 

Maja

2013-10-20 @ 21:30:48 / Postat i: Foto - Modell / Kommentarer: 1
 
Idag har jag träffat Maja och fotograferat, så himla roligt att få träffa nya människor ohc få fotogarfera lite modellfoton, vilket jag ju inte gör allt för ofta, men roligt är det. Här är en av bilderna som togs, har några guldkorn som ni iska få se senare när jag har skickat till Maja själv. 
Har modellfotografering nästa helg också som jag tror kommer att bli helt grym! ;) Längtar tills ni ska få se dom bilderna också. Vet redan nu att det kommer bli great! 
 

Grattis till pojken!

2013-10-19 @ 20:50:14 / Postat i: Foto-Kärlek / Kommentarer: 0
 
Det är för underbart att få höra att Robin och Elin som jag fotade för ett tag sedan nu har fått en liten pojke! Grattis till det lilla livet, så fantastiskt!

Bröllopsmagasinet!!

2013-10-17 @ 22:00:00 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 3
 
Ni anar verkligen inte hur himla glad jag är just nu! Det är inte varje dag nämligen som man har med bilder i en stor bröllopstidning, bröllopsmagasinet. Ett av mina brudpar har skrivit ihop en fin text om sin bröllopsdag som jag var med och förevigade förra sommaren, och mina bilder publicerades tillsammans med texten. Så otroligt kul och jag är så rörd och glad och ja jag vet inte riktigt vad! Jag kan inte med ord beskriva hur stort detta är för mig! 
Så vill ni spana in mina bilder på nära håll, gå till närmsta butik och köp ett exemplar, eller om du bara vill ha grym bröllopsinspiration! 
 

Vinn en fotografering eller privatkurs

2013-10-16 @ 19:43:30 / Postat i: Foto-Fotokurser, Foto-Porträtt / Kommentarer: 14
 
Snart är oktober förbi oss och snön är på intågande (här uppe i Glommersträsk i alla fall) och jag känner mig lite extra generös till alla er läsare och facebookföljare och alla ni andra där ute som gör mitt företag möjligt att gå runt! 
 
Nu har ni chansen att vinna en fotografering hos mig (ej bröllop) 30 min inkl alla bilderna högupplösta ELLER en privat fotokurs, lär dig din kamera, lär dig hantera ljuset eller andra önskemål om ämne. Tävlingen håller på fram tills på söndag, den 20 oktober dvs. 
Det enda som du behöver göra för att ha chansen att vinna är att skriva (kommentera) en motivering till varför du vill vinna antingen en fotografering eller en fotokurs. GLÖM INTE att fylla i din mailadress och namn så att jag kan kontakta dig när tävlingen är avgjord. 
 
Vi kommer gemensamt överens om en dag som passar för fotograferingen eller kursen, det är alltså inget specifikt datum det gäller. Hoppas ni är många som vill delta i tävlingen och göra mitt val ännu svårare! 

I höstens tecken

2013-10-15 @ 12:55:47 / Postat i: Foto-Barnporträtt, Foto-Porträtt / Kommentarer: 0
Tuva, Felix och Meja 
 
Finns det något roligare än kunder som vill komma tillbaka? Jag tror nästan inte det. Och att de dessutom gör det fyra gånger om är verkligen fantastiskt! Det är så himla roligt och jag blir så rörd utav det. 
Här är en liten kik i alla fall från lördagens syskonfotografering med mina fina återkommande "stammisar" kanske man kan säga. Ni hittar gamla bilder på dem HÄR, HÄR och HÄR
Det är så fint att få se hur de växer för varje gång man träffar dom.
Det kommer garanterat upp fler bilder från denna fotografering så håll ögonen öppna om ni gillade den här. 

Min söta sida

2013-10-13 @ 18:34:14 / Postat i: Foto - ätbart / Kommentarer: 2
 
Om jag inte fotograferingen hade varit så stor för mig så tror ja nog att jag hade spenderat dagarna i köket istället. Att baka är någon utav det roligaste saker jag vet, man får som koppla av lite grann. Även om man stressar i bakningen så är det ändå som ett litet lugn lägger sig medan jag håller på. Haha Det må låta konstigt men det bjuder jag på. 
Vaknade igår väldigt baksugen, och det var tyvärr ett tag sedan sist så därför tänkte jag passa på att slå på stort när vi ändå skulle och hälsa på hos älsklingens syster, så det man bakar blir uppätet också! Så jag tog fram ett recept på tårtbotten och sen började experimentera. Hittade lite godskaer i kylen och skafferiet att använda till fyllning. Och bak-tokig som man är så har jag alltid bakchoklad hemma som fick agera glassyr och dekorationen ovan. Men måste erkänna att den blev ändå rätt godkänd. Är väldigt kräsen när jag bakat men det blev inte så torrt och inte hel konstiga smaker. Jag tror nog att jag ska göra om denna tårta någon gång! Sen att den såg lite rolig ut också gör ju ingenting ;)
 

Boka bröllopsfotograf 2014

2013-10-10 @ 13:51:00 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
Samuel och Mia-Mari, Pajala 2013

Nu så finns äntligen mina prislistor ute inför 2014 års bröllopssäsong. Den är helt uppdaterad och skiljer sig en del ifrån 2013 år prislista. 
Istället för att bara få ett antal bilder efter fotograferingen så ingår alla bilder i originalstorlek för all egen framkallning och egen användning. Alla bilder där det inte någon blundar eller liknande skickas till er efter att jag redigerat klart bilderna. Fotobok finns också att köpa till i exklusiv lay-flat bindning och papper i fin kvalité. Allt för att det ska se så bra ut som det bara går med era bilder från bröllopsdagen. För de största paketet så ingår även bilderna på ett hjärtformat usb minne och fotoboken.
 
För alla som bokar halvdagsbröllop innan årsskiftet (2013-12-31) så ingår en fotobok på 20 sidor (värde 1300kr).
Bokar ni ett heldagsbröllop innan årsskiftet så erhåller ni fotobok med hela 40 sidor (värde ca 2500:-) samt 1h extra fotografering av ex porträtt, förberedelser eller festen.
Och för er som bokar porträttpaketet innan årsskiftet så ingår 30min extra fotografering (värde ca 1000:-)
 
Missa inte detta erbjudande, boka idag, i morgon eller i alla fall innan det nya året och ni får ta del av erbjudandet. 
 
Ni hittar min prislista som pdf här på hemsidan: PRISLISTA
 
Klicka här för att maila mig direkt
 
Mail: [email protected]

Bokmal

2013-10-09 @ 16:03:12 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 3
 
Fantastiskt söta lilla Ella 11 dagar gammal som besökte studion i Maj. 
På lördag så har jag ännu en nyfödd som ska förevigas, och med en massa nya grejer till studion så tror jag att det kan komma att bli hur bra som helst. Jag hoppas jag får visa er lite bilder sen. 
 
Vill du boka in en nyföddfotografering?
Fram till årsskiftet så betalar du endast för de bilder som du vill ha efter fotograferingen. 
Din bäbis bör vara max 14 dagar för bästa resultat och fotograferingen tar nånstans mellan 1 och 3 timmar att utföra beroende på hur han/hon vill sova. 
Boka redan under graviditeten om du vill. 
Maila: [email protected] 
 

Pajala

2013-10-08 @ 15:26:40 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
 
Här är en bild på fina Samuel och Mia-Marie som gifte sig uppe i Pajala i slutet på Maj, verkligen jätte fina! Är so otrligt glad att få ha förevigat detta bröllopet, dom är så fantastiskt härliga människor båda två och fotograferingen gick som en dans. Verkligen naturbegåvningar båda två! 

Porträtt i Ekotemplet

2013-10-06 @ 17:16:00 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 0
 
Under min vistelse nere i Stockholm så fick jag träffa min gamla barndomnskompis Rebecca och hennes sambo. Vi gick på dagis tillsammans fram till ca 5 års ålder nere i Jämtlad innan jag flyttade norrut. Men vi fortsatte att hålla kontakten och brevväxlade under alla år som gick. Nu är dock avståndet ännu längre då hon numera bor i huvudstaden men det gör ingenting alls. Självklart så passade vi på att ses när jag hade vägarna nedåt. Så himla roligt, det kändes inte alls som att det var så många år sedan vi sågs sist, vilket var ca 8 år sedan. Hur trevligt som helst. 
Så vi passade på att ta en porträttfotografaering i ekotemplet innan vi satte och och hade picknick i Hagaparken. Så otroligt trevligt och mysigt. Älskar sådana dagar! 
 
Och visst blev dom fina? Har fler bilder på lager som ni ska få se sen. 

Höst-depp-tips

2013-10-05 @ 10:03:00 / Postat i: Fototips / Kommentarer: 0
 
Nu när hösten börjar smyga sig på så kan man fort känna sig väldigt oinspirerad och allting går lite tyngre. Den härliga varma sommaren med gröna ängar och kvittrande fåglar är redan över och frostiga morgnar smyger sig på. 
Skrapa rutorna på bilen är väl ungefär största nöjet man har den här årstiden. Haha
Därför tänkte jag dela med mig av lite enkla knep som får både dig och ditt fotograferande att fortsätta på samma humör som på sommaren. 
 
🍂  Njut av de mörka kvällarna istället för att våndas. 
När mörket nu börjar falla sig in, tänd ljus, kanske har ud doftljus som gör det hela ännu mysigare. Sätt dig i soffan eller i en skön fotölj, kanske har du ett par varma goa tjocksockar att dra på fötterna samtidigt som du drar på dig en mysig filt. Till det, varför inte sitta och läsa en bok eller göra någonting kreativt som du tycker om såsom att kanske sticka, sy eller någon annat rogivande som du kanske inte alltid har tid med. 
 
🍂   Stäng av teven. 
Det här tipset följer lite grann ovanstående tips. Låt inte teven stå och skrika på kvällarna, sitt och umgås med familjen och vännerna. Kanske spela något roligt spel eller varför inte bara sitta och ta ett mysigt kvällsfika i lugn och ro och i tystnad från teven. Tro mig, att stänga av teven på kvällarna är en av de bästa grejerna som finns, man får helt enkelt tid för varandra. Självklart så gäller detta även datorn! 
 
🍂  Ut och känn den friska luften
En stor skillnad nu när hösten kommer är att luften blir så frisk och klar. Varför inte ta en promenad till jobbet om du inte har så långt och riktigt vakna till liv eller en kvällspromenad. Att få komma ut är också en viktig del i att piggna till. har du hund är detta ett perfekt tillfälle att verkligen ta den där promenaden. Varför inte gå ut och fotografera lite fina höstfärger. Hösten är så vacker och för den som gillar att fota är det en otrolig härlig känsla att få sitta och titta på naturens alla fina färger. Men passa på nu, det kanske inte varar så länge. 
 
🍂  Baka 
Eftersom att det blir kallare ute så är det inte lika roligt att vara ute längre stunder innan man har hunnit vänja sig lite grann. Så därför kan ett bra sätt att ta tillvara på dagarna vara att komma igång och baka! Om du inte kan varför inte lära sig? Passa på nu, och för den som kan utmana dig! Prova baka sånt som du aldrig bakat förut, går det fel så är det inte hela världen heller, livet fortsätter ändå. Har du barn så ta med barnen in i köket, jag är själv oerhört petig när jag bakar och allt ska göras perfekt från början till slut. Men de gånger som barnen faktiskt är med och bakar så är det jätte roligt, släpp alla spärrar!
 
🍂  Vardagsfotografera 
För mig så är det sällan som jag tar fram kameran här hemma av någon anledning. Men det är verkligen så roligt när man väl har gjort det. När du tex har bakat, varför inte göra en snygg uppläggning mot en passande vägg eller annan bakgrund och plåta kalaset? Det gör bakningen ännu roligare, tro mig! Även om kakorna inte blir perfekta så är det ändå väldigt roligt. Prova fotografera sånt som du inte gör i vanliga fall, Plocka fram tidningar eller annat roligt och bara fotografera för skojs skull! Om du vill utmana dig lite grann så kan du också prova på att fotografera vattendroppar! Ni kan hitta några små tips om det HÄR Ska se om jag kan knåpa ihop lite nya tips inom en snar framtid. 
 
🍂  Sätta upp mål
Försök att inspirera dig själv med att nå upp till några nya mål. Det kan vara mål som mamma, inom arbetet, i en relation eller vad som helst. Sätt upp några små uppnåerliga mål som du kan kämpa för eller som bara ger dig lite skaparglädje. Det kan vara att du ska ta tex en bild utevöer det du vanligen gör om du fotograferar, gå utanför trygghetszonen lite grann. Ja det kan vara precis vad som helst. Endast din fantasi som sätter gränserna. 
 
Det var ett par tips som kan hjälpa till i höstmörkret lite grann. Har ni fler tips att dela med er av som ni brukar göra så skriv gärna en kommentar så vi får läsa. Kanske lägger upp några av era tips sen också så att andra kan inspireras ocskså! 

Northern Lights

2013-10-03 @ 18:13:15 / Postat i: Foto-Djur och natur / Kommentarer: 4
 
Finner inga ord, det är bara vackert! Gårkvällen var helt makalöst fin med allt norrsken på himlen.. bättre kan man inte ha det.
 



© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0