Videotips

2013-01-30 @ 11:19:00 / Postat i: Foto-Video, Fototips / Kommentarer: 5
 
 
Här kommer alltså äntligen mitt videoptips till er. Som handlar om hur man fotar inomhus, hittar bra platser inne som gör att ljuset blir bättre och ett litet objektivtips :) Hoppas verkligen att ni gillar den och att det är några tips som ni kommer att ha användning för! 
Jag är som vanligt lite förvirrad när jag spelar in, så mina ordval är kanske inte alltid de bästa, men så går det om man inte har manus ;) Säger t.ex vid ett tillfälle en hög bländare men menar så klart stor bländare. Ja, ni ska kanske inte haka upp er på smådetaljerna ;) Jag har i alla fall gjort mitt bästa av situationen och med det så hoppas jag kunna lära er nånting! 
 
Här är några exempelbilder på när jag fotat med fonstret i ryggen som jag pratar om på video. Man kan ju så klart experimentera precis hur man vill med olika uppsättningar, ibland kanske man vill ha skugga på en sida för lite mer effekt. En smaksak helt enkelt. 
 
 
Länk till reflexskärmar: 
HÄR hittar ni olika typer och varianter av reflexskärmar, undrar ni något eller ill ha några tips så fråga på! 
 
 

I morgon kommer den

2013-01-29 @ 21:34:41 / Postat i: Foto-Video / Kommentarer: 2
I morgon så kommer min lilla video upp, det kommer att vara lite enkla tips för dig som vill ta bättre bilder inomhus. 
Ni kommer inte att bli besvikna! Det hoppas jag inte i alla fall. Det kommer att komma lite fler små kortare videor också men kortare tips. Den här är lite längre men jag tror ni kommer att tycka om den. :) 
Så håll utkik här på bloggen i morgon! 

Lugnare vecka

2013-01-28 @ 20:01:35 / Postat i: Foto-Blandat, Självporträtt / Kommentarer: 3
 
Känns rätt skönt med en vecka utan stress :)  Älskar verkligen mitt jobb men ibland är det också väldigt skönt att ta det lugnt ;) Och bara umgås med familjen och mysa mysa mysa! 
Kommer troligen ha en liten fotografering i morgon, vet själv inte så mycket eller ritkigt vad det är men det ska väl förhoppningsvis klaras upp innan. Med lite tur kanske jag får visa bilderna här också. Men det får jag återkomma om. 
 
Den här veckan kommer också att resultera i en hel del planering inför ett event om några veckor. Säger inte mer ännu utan det får ni veta när det är dags. Men det är lite smågrejer som ska ordnas. Kommer också att planera en del inför kommande videotips. På onsdag kommer första att publiceras, deadline är satt! Fler kommer men dom får ni vänta lite längre på ;) 
 
Inser nu när jag skrivit att det ändå är en del att ta itu med, så lugn vecka var det :) Men å andra sidan, vad gör det när man faktiskt gillar varje sekund? 
 
 

Familjefoto innan jul

2013-01-27 @ 10:27:00 / Postat i: Foto-Barnporträtt, Foto-Porträtt / Kommentarer: 1
 
Bara älskar den här bilden! Ett fantastisk familjefoto att hänga på väggen. Gillar att det verkligen är äkta glädje från alla på bilden. Annars kan det vara lite klurigt att få bild där alla ser någorlunda glada ut. Har många favoriter från denna fotografering men gillar nog den här bäst! 

Barnporträtt september

2013-01-26 @ 13:15:00 / Postat i: Foto-Barnporträtt / Kommentarer: 4
 
 
Har helt glömt bort att visa er bilder från den här fotograferingen som jag hade i september. Ni har sett en bild HÄR men sen har jag glömt att visa. Dom är ju så fina! Ljuset var väl inte riktigt på min sida den dagen men jag tycker att vi fick till fina bilder ändå! Det gäller ju att göra det bästa av situationen! 
Men dom är ju så otroligt fina! :) 

Takida

2013-01-25 @ 12:07:04 / Postat i: Foto-Konsert / Kommentarer: 1
 
Jag älskar verkligen konsertfotografering! Det, newborn och bröllop känns verkligen som min grej! Här är lite bilder på Takida från i somras! Är personligen väldigt nöjd med tanke på att det var en av mina första "stora" fotograferingar inom konsert. Jag hoppas verkligen att det kommer bli fler i sommar! :)
Gillar förresten att det regnar lite grann, blir häftiga effekter :) 

Blir man glad eller?

2013-01-24 @ 20:28:20 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 3
Gick in på fotosidan.se tidigare idag och kikade igenom på framsidan. Och gissa vad! I menyn med bilder, kategoriserat nya favoriter så ser jag min bild! MIN BILD! Oj oj! Kanske verkar fjuttigt men för mig så känns det oerhört roligt! Hihi måste nog fira med lite gotta ikväll! 
 
 
Inte illa heller att jag har klämt in tre inlägg idag! Men kunde inte vänta med den här till i morgon ;) 

Välkomna

2013-01-24 @ 15:07:17 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
Jag ser att jag har haft en hel del besökare på bloggen senaste dagarna! 
Jag kanske skulle ta och fortsätta med dom här bra uppdateringarna? :) Känns skönt att komma igång med bloggandet igen när det inte längre känns så tvunget att blogga, utan jag gör det för att jag tycker det är roligt! 
 
Men varmt välkomna alla nya läre, glöm inte att ni kan följa mig på bloglovin också om ni vill fortsätta läsa: 
 
Follow on Bloglovin
 
Sedan finns jag ju också på min facebooksida: Fotograf Viktoria Wigenstam. 
In och kika där med, och gilla sidan :) 
 
 
Jag kommer fortsätta uppdatera med nya bilder och förhoppningsvis snart lite fototips också! 
Kramar på er allihop! 
 
 

Fantastisk vinterkärlek

2013-01-24 @ 13:27:13 / Postat i: Foto-Kärlek, Foto-Porträtt / Kommentarer: 4
 
 
Äntligen känner jag att jag fått till bra vinterporträtt! Det är så kul att se hur man för varje år faktiskt blir lite bättre.
Tog ju några kärleksporträtt förra våren, och jag tycker att de blev fina också så klart men gillar verkligen dom här mer i ljuset och allt sånt. Oj så kul!  

Familjefotografering

2013-01-23 @ 10:35:34 / Postat i: Foto-Barnporträtt, Foto-Porträtt / Kommentarer: 2
 
Hade denna fina familj på besök också i lördags. En busig liten tjej med spring i benen, men det gick så bra ändå! Efter lite bus så brukar dom släppa blygheten och komma igång ;) Det blev en hel del fina, och jag kommer säkert visa fler senare. Framöver också så lär det väl blir lite bebis bilder också eftersom de väntar tillskott i familjen :) 
 

Tjuvkik

2013-01-22 @ 18:29:00 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 6
 
Här är den lilla godingen som jag fick träffa idag! Hann att mysa en liten stund mellan fotograferingarna också ;) Man måste ju passa på när man får chansen :) Han var endast 8 dagar gammal, men det blev några vakenbilder också, otroligt söt! Håller på att redigera alla nu och ska skicka till föräldrarna under kvällen.
Ni får vara lite nyfikna ett tag till, men en ltien titt får ni!  
 
Glöm inte att ni kan boka in en nyföddfotografering redan under graviditeten. Kontakta mig för priser och mer info. 
mail: [email protected]

I studion!

2013-01-22 @ 13:00:00 / Postat i: Foto-Kärlek, Foto-Porträtt / Kommentarer: 2
 
I detta nu så är jag i studion och ska precis påbörja nyföddfotograferingen av en väldigt liten kille, i dagar men som var ganska sor på vågen på bb :) Är helt säker på att bilderna blir bra, har en hel del ny rekvisita som jag kommer att använda, och på en nyfödd liten bebis kan ju ingenting gå "fel" :) 
 
Bilden ovan är från gravidfotografering med Emelie och Thomas. Älskar den här bilden, såå mycket kärlek! 
Med lite tur kanske ni får se en liten tjuvkik ikväll på bilderna från idag. Får se hur länge jag kan hålla mig ;) 
 
Tidsinställt inlägg. 

Tårögd

2013-01-21 @ 13:34:01 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 1
 
Hur otroligt rörd blir man inte när man får läsa såna här underbara ord om ens insats. Jag blev tårögd igårkväll när jag läste och det är nästan så jag blir det ännu. Jag blir så oerhört glad över att jag har lyckats precis sådär som dom vill ha det. Så nu svävar jag lite på moln ett tag ;) 

Boka mig som bröllopsfotograf? Gå in på min hemsida, där hittar du all information du behöver: www.viktoriawigenstam.se 

Halva inzoomad

2013-01-21 @ 10:45:00 / Postat i: Foto-Djur och natur / Kommentarer: 2
 
Fick igår en fin bild på månen. Inzoomad ordentlig, har inte fått någon sådan bild förut men äntligen lyckades jag. Är faktiskt rätt nöjd. Fattas bara en bild på fullmåne också så blir det nog ännu bättre :) 
Kommer att lägga upp en del bilder i veckan från fotograferingarna i helgen, har även en liten nyföddfotografering i morgon. Oj vad jag läntar! Det är verkligen en dröm att få fotografera dom små liven. 

Emelie och Thomas <3

2013-01-20 @ 16:38:00 / Postat i: Foto-Kärlek, Foto-Porträtt / Kommentarer: 6
En av alla fina bilder som togs i lördags på Emelie, Thomas och den lille i magen! Otroligt fina tillsammans och det var underbart ljus ute. Lagomt mulet, några snöflingor föll och på det lite motljus. Vi hade tur att det var varmaste dagen på evigheter så det var uthärdligt.  Helt perfekt, och dom var ju så fina! 
Blev en hel del bilder både ute och i studion som jag bara längtar efter att få visa er! 
Nu ska jag återgå till lite redigering, hade ju två fotograferingar lördag så det är en del bilder att gå igenom! 
 
Ni hittar Emelies blogg HÄR

Mer av John

2013-01-18 @ 18:07:47 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 4
 
Alltså den här lilla killen hade ju bara alldeles underbara små miner! Otroligt gullig! Eller vad säger ni? :) 
Har i helgen gravidfotografering, förhoppningsvis två till och med och lite newbornfotograferingar står under planering. Kommer att bli så grymt bra! :) Men kommer nog att ta lite helg från datorn i helgen men med lite tur kanske ni får se någon bild eller två söndag, jag vet ju hur svårt jag har att hålla mig från att redigera och visa för er ;) 

Ny logo

2013-01-17 @ 08:47:27 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 1
 
Nu är min logo så gott som klar, är ändå rätt nöjd! Romantisk med stilren, precis så som jag vill ha. Tills vidare i alla fall, man vet aldrig när kreativiteten tar över och jag inspireras ordentligt. Men jag är ändå nöjd med den! 
Vad tycker ni?

Hur jag redigerat

2013-01-16 @ 15:17:50 / Postat i: Foto-redigeringar / Kommentarer: 1
Fick en fråga på instagram hur jag hade lyckas redigera denna bild så fint i svartvitt. Så jag tänkte ge ett litet svar här också ifall ni kära läsare är intresserade också :) 
 
 
Först så drar jag ner mättnaden på bilden för att få den svartvitt, samt ökat färgtemperaturen till ca 5000K för att få lite ljusare bild. 
 
Efter det så drar jag ner dom svarta tonerna i bilden för att få lite mer konstraster i bilden, så att ögonen, munnen och det ska framträda lite mer. 
 
Därefter så ökar jag konstrastera så de ljusa partierna blir ljusare och de mörka blir mörkare. Lade även på lite vinjterrering (de mörkare partierna som omger bilden. Bortsett från det vänstra hörnet där jag ökat på ljuset lite grann för att jag tyckte inte det var så snyggt när det blev mörka skiftningar i mönstret på filten. Men det är en smaksak! 
 
En liten enkel redigering, det är inte alltid jag gör så mycket med bilderna. 
Men tips när ni redigerar svartvita bilder, öka konstasterna i bilden för att få lite mer effekt. Tycker jag i alla fall, men alla har vi olika smak :)
Redigering gjord i Lightroom.
 
Vad säger ni, vill ni se fler liknande inlägg som detta? Kommentera gärna så jag får höra er åsikt!  

Vackra vinterkvällar

2013-01-15 @ 09:22:00 / Postat i: Foto-Djur och natur / Kommentarer: 3
 
För två kvällar sedan så bjöd naturen på lite norrsken. Jag missade dock det finaste och mäktigaste. 
 
Historien bakom: Såg att det var norrsken och tänkte, ja jag tar lite bilder nu när vi bor lite lägligare! Men insåg att jag inte hade mitt stativ här hemma, hade glömt den i lokalen där jag har studion. Övervägde länge om jag skulle köra och hämta, men mina kliande fingrar kunde inte låta bli så jag gasade iväg och hämtade. 
När jag väl kom tillbaka så var det fantastiskt vackert ute! Väldigt starka skiftningar, hade blivit magiska bilder! 
Sprang in, pluggade in ett minneskort och gick ut med kameran....SOM INTE STARTADE!!! I panik så provade jag ta ut batterier, ja allt!  Trodde dom var döda. Sprang in igen och satte dom i laddaren, som visade att det var drygt 75% av batteriet kvar! Panik! Vad var det som var fel! 
 
Övervägde ganska snabbt att ta gammelkameran, jag var ju tvungen att få till några bilder. Bytte objektivet till den och skulle precis gå ut igen när jag skymtade på den som inte startade, minneskortsluckan var inte helt stängd! Det var därför som den inte startade. Hade inte haft en tanke på att kolla den heller. Så det var bara att byta objektiv igen, sätta fast kameran på stativet och springa ut (tro mig, jag sprang!!!).
Men när jag väl kommit ut igen så höll det på att avta, så jag fick inge dunderbilder, men lite hann jag fånga i alla fall! alltid något. Men nu har jag i alla fall lärt mig till nästa gång. 
Ha alltid stativet hemma, och kolla minneskortsluckan! 
 
Så det var historien bakom...sådär lagomt stressad och iskall om händerna. Men det var det värt :)

Bäbismys i studion

2013-01-12 @ 22:29:00 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 2
 
 
Idag kom denna lilla kille på besök i studion med sin mamma och pappa. En livlig liten kille på snart 1 månad men massor av härliga ansiktsuttryck! Älskar verkligen dessa små underverk! Inga bekymmer alls förrutom möjligtvis en kurrande mage! Man glömmer själv att man har haft bäbisar som är så oerhört små och sköra, till och med ännu mindre! Ni som har små, ta väl vara på tiden när de är som minst, för dagarna, veckorna, månaderna och åren går så fruktansvärt snabbt! <3

Han blir bara bättre

2013-01-11 @ 16:04:29 / Postat i: Självporträtt / Kommentarer: 3
 
Drog idag med mig min kära man för att fota lite grann. Lite mer vardagliga bilder i jämförelse med snöbilderna :) Dom är väldigt roliga dom men jag är ju inte bara flamsig, eller? :) 
Är i alla fall väldigt stolt som lärt upp karl, han har öga för det där faktiskt! För kolla bara resultatet, blev till och med nöjd! Och det är ganska bra betyg! haha 
Kommer kanske upp någon mer sen om ni vill se? 

Tillbakablick

2013-01-10 @ 21:56:09 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
 
Det har varit väldigt dött på bloggen senaste veckan. Hoppas inte att ni försvinner alla ni som nyligen hittat hit :) 
Har haft en liten slapparvecka, ta igen mig lite grann.
Så tills jag kommit igång ordentligt igen så får ni se en bild från en av sommarens bröllop. Fantastiska människor, jag är SÅ glad att jag fick vara med på deras dag! Längtar till kommande bröllopssäsong! <3

Januarierbjudande

2013-01-03 @ 22:53:02 / Postat i: Foto-Blandat / Kommentarer: 2
Under det här året så har jag tänkt ha månadserbjudande för varje månad under hela året. Och här kommer årets första!
 
ERBJUDANDE FÖR JANUARI
 
❤ För varje 100kr som du handlar för så erhåller du 20kr i presentkort som du kan välja att utnyttja när du vill
    eller kanske ge bort till en vän? Missa inte chansen  ❤
 
Erbjudandet gäller endast januari månad.

 
Vill du boka fotografering? Kontakta mig på mailen: [email protected] 
                                                            eller ring: 070-29 14 901

Summering av 2012

Januari: För mig var januari ganska lugn. Jag bestämde mig för att klippa lugg, hade många fina ute-dagar med barnen och det blev även lite ny vattenfotografering med bland annat vindruvor. Fick även den stora äran att fotografera åt handelsbanken, typ röda mattan bilder. En oerhört trevlig kväll och en mycket bra erfarenhet! Men denna månads stor höjdpunkt var när jag beställde min drömkamera som jag drömt om sedan jag började fotografera. Och nu äntligen skulle den bli min! 
 
Februari: Det blev många bilder av olika de slag då jag hakade på en februari photo challange, vilket för min del var väldigt bra då jag slutat att fotografera hemma, det fick mig lite på banan med vardagsfotona igen. Och så klart kändes det extra roligt då jag hann få min lilla 5DMarkII också. Första riktigt självporträtten blev tagna, och även min allra första bra newbornfotografering. En trevlig tur på stan hanns med också, med god mat trevligt sällskap och lite bowling! En riktigt bra månad privat och utvecklingsmässigt i mitt fotograferande. 
 
Mars: Jag ahade en del arrangerade fotograferingar och några ströjobb, hann med en mysig gravidfotografering, kärleksporträtt, familjefotografering, modellfotografering och en söt liten hund fick hamna på bild också. Hade kommit igång med att spela volleyboll ordentligt och fick även in några snygga bilder från en av matcherna. Även denna månad var det en hel del utevistelse och massor av kvalitetstid med familjen. Åkte med min kusin till Luleå för en shoppingdag, träffade på lite fina blommor och andra härliga motiv som förgyllde månaden lite extra. 
 
April: En ganksa lugn månad som bjöd på en del förkylningar, goda efterrätter och vårsol. Fick lite bilder publicerade i tidningen LAND från ett reportage om glommersträsk hattmuseum där jag tagit bilder. Otroligt roligt! Stora killen fick ställa upp på lite foton och äntligen började första vårblommorna att titta fram. Dom var inte många men ack så efterlängtade!
 
Maj: En fantastisk månad på många sätt! En trevlig dag med familj och vänner på majbrasan, bandet som jag är med i hade vårat första uppträdande i antnäs tillsammans med många duktiga musiker. Grmyt roligt, men som alltid lite nervöst också så klart! Hade min första bröllopskonsultation och pre-shoot inför ett av årets bröllop. Fler blommor i antågande och en trevlig tur upp till storforsen hann vi med. Jag fick nya fina kameraband (shootstraps) till kameran som jag beställt från shootstore, i ledning av Emelie Ohlsson. Oerhört fina. Samt att jag planerat att starta fotokurser! Ett stort steg för mig men helt klart ett steg i rätt riktining! Hann med många fotograferingar, och alla lika underbara! Började även att få upp självförtroendet lite mer i mitt fotande, äntligen! 
 
Juni: Denna månad var väldigt rolig månad med massor av fotografering! Hade en del studentfotograferingar och en pre-shoot fotografering inför bröllop. Jag köpte mig även ett nytt zoom objektiv. Mitt bästa inköp på länge! Efter kameran så klart ;) Bakade lite tårtor till ett dop inom familjen där jag också tog en massa foton.  Hade en av mina bästa modellfotograferingar med Clara och hennes häst. Midsommarfirande med släkten och kära vänner där med. Hade också en underbar helg i skellefteå där jag fotograferade konserter, en ny passion som växte fram där! En otrolig upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Och verkligen en typ av fotografering som jag kommer att fortsätta med! 
 
Juli: Om man då trodde att juni inte kunde bli bättre så kom juli i antågande. Gick en veckans musikkurs som var en av de roligaste sakerna under detta år, bortsett från alla bröllopen som jag sedan fick äran att få fotografera. 3 fantastiska lördagar som höjde mitt självförtroende rejält samtidigt som mina bilder blev bara bättre och bättre! Även denna månad en massa konsertbilder, dels från stadsfesten och dels från musikkursen. 
 
Augusti: Hade ytterligare ett bröllop, ett heldagsbröllop, och oj vilken dag, är så glad att jag fått vara med på alla bröllop under sommaren! Älskar det! Hade en modellfotografering med Sanna, första på länge tillsammans och resultatet blev så bra trots alla blodsugna flygfän i luften. Fick in lite ny rekvisita till studion samt att jag höll i en fotokurs. Väldigt nervöst men det gick hur bra som helst! Och gick därifrån lite längre ;) Och lite mer myggbiten.....Annars så var augusti ganska lugn, massor av redigering att göra men i det stora hela ändå rätt lugnt. 
 
September: Genomförde en härlig gravidfotografering som jag blev väldigt nöjd med. Tog mig även en tur till Piteå för modellfotografering och en barnfotografering. Också en av mina bättre fotograferingar, båda två! Massor av fina naturvyer och svala morgonpromenader. En syskonfotografering och barnfotografering blev det också på det ute i dom härliga höstfärgerna. 
 
Oktober: Första gången i företagets historia så hade jag en praktikant hos mig. Så det blev gravidfotografering arrangerad som visning lite grann hur man jobbar. mer rekvisita landade i studion, golv och två väggar i vinyl. En till gravidfotografering genomfördes, och även en ute fotografering av tvillingsvägerskorna. Lite fina höstbilder togs också på gullegryna. 
 
November: November var, som ni ser, verkligen en månad i barnens väg. Många fotograferingar inför julen och jag hade mina första riktigt utvecklade newbornfotograferingar. Jag är så oerhört stolt över mitt arbete med dom så jag blir bara glad av att se bilderna! Där lyckades jag få in en fullträff till i vad jag vill med mitt fotande! En hel del familjefotograferingar också inbokade under november. Vi hade även inflyttningsfika för min mans sida av släkten, eftersom vi flyttat, och oj så vi trivs! Och gott fika var det, måste jag säga själv faktiskt :) 
 
December: Årets sista månad, slutspurten. Många beställningar och förstoringar att skicka iväg innan jul. Sålde även lite presentkort, så kul! Det blev också en hel del hemmamys med pojkarna, och som ni kanske minns massa pepparkaksbak. Jag gjorde en del filmer, som jag faktiskt gillar och kommer fortsätta med i större skala under 2013. Två härliga julfiranden passerade och fick fira ett underbart nyår med raketer och mina älsklingar. I det stora hela en underbar månad omän ibland väldigt stressig!! 
 
En liten reflektion över det gångna året kommer senare men ni har nog tillräckligt att läsa här för tillfället :) 

Nya året börjar bra

2013-01-01 @ 21:39:22 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 1
 
Första dagen på detta året så fick jag äran att få fota denna lilla tjej hemma hos sig. Mycket packning att släpa med men det blev några fina bilder. Så härligt! 
Älskar verkligen newbornbilder, omän Aicha som är på bilden ovan är drygt en månad så är dom ändå så oerhört små och fina. Tur att jag har kameran att fokusera på annars kanske man hade blivit bäbissjuk igen ;) 



© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0