Gammeldags kaffekaka

2009-06-15 @ 18:49:00



Ingredienser

175 g mjukt smör
175 g ljust muscovadosocker
175 g vetemjöl
2½ tsk bapulver
3 ägg
3 tsk pulverkaffe
2 tsk kokande vatten

Glasyr:
75 g mjukt smör
150 g florsocker
3 tsk pulverkaffe
2 tsk kokande vatten
50 g mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä 2 runda formar, 18 cm i diameter, med bakplåtspapper i bottnarna.
Rör samman alla kakingredienserna till en slät smet. Lös upp pulverkaffet i 2 tsk kokande vatten.
Fördela smeten i de förberedda formarna. Släta till ytorna. Grädda kakorna i ca 20 min eller tills de är fint höjda och bruna.
Gör glasyren: Rör ihop smör, hälften av florsockret och kaffet mjukt i en skål. Rör försiktigt i resten av florsockret, så att du får en ljus och krämig glasyr. Lös upp pulverkaffet i 2 tsk kokande vatten.
Lägg den ena kakbottnen på ett serveringsfat och bred ut hälften av glasyren på den. Lägg den andra kakbottnen ovanpå glasyren. Fördela resten av glasyren ovanpå kakan (se bild).
Smält den mörka chokladen och ringla ett fint mönster ovanpå mockakrämen.


Kommentarer
Postat av: Marica

Mm, låter intressant!

2009-06-15 @ 21:14:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0