Limeglass med syrlig sås

Ingredienser
4 port
4 lime
1 1/2 dl Kesella, jordgubb&lime
1 äggula
1 äggvita
1 msk strösocker
Limesås:
ca 1 dl pressad limesaft
5-6 msk florsocker
Gör så här
Dela limefrukterna i två halvor. Skär ur fruktkött och hinnor över en skål. Skär av en liten bit i ändarna på varje limehalva, så att de kan stå stadigt. Pressa saften ur fruktköttet. Spara saften till såsen. Blanda Kesella och äggula. Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter. Vänd ihop med några få tag Kesella och uppvispad äggvita. Fördela krämen i de urgröpta limeskalen. Ställ genast in i frysen. Frys krämen ca 2 timmar. Koka ihop limesaft och florsocker ca 5 minuter. Ringla såsen ljummen över glassen vid serveringen. Garnera ev med lime.
Lät mumsigt, har du testat receptet??
Och tack för ikväll, det var toppen trevligt! :D
Kram