Nyttig blåbär och chokladpaj
2009-02-15 @ 10:12:07

Ingredienser
Antal portioner: 6
2 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl vetemjöl
3 dl blåbär frysta
topping:
0.75 dl havregryn
2 msk socker
25 gram grovt hackad mörk choklad
50 gram kylskåpskallt margarin
Instruktioner
Smörj en rund tårtform. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner vetemjölet, rör så att det blir precis blandat. Bred ut smeten i sockerkaksformen. Lägg på blåbären (de behöver inte tina). Blanda havregryn och socker i en djup tallrik. Strö topping och choklad ovanpå på bären. Hyvla margarinet i tunna skivor. Lägg margarinskivorna ovanpå. Grädda pajen i närmare 40 minuter i 175 grader.
Pajen är godast rumstempererad eller kylskåpskall.
Recet hittat på aftonbladet
Kommentarer
Trackback