Supergod jordgubbstårta

2009-02-09 @ 15:01:36



Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk 3%
1 citron, skalet

Smör till formen
0.5 dl ströbröd till formen
2 l färska jordgubbar
4 msk strösocker

Fyllning:
Lemon curde
3 dl vispgrädde
Ev 0.5 dl aprikosmarmelad


Beskrivning

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten.
Tvätta citronen noga, torka och riv försiktigt av skalet. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i smeten, rör sist i mjölken och rivet citronskal.
Pensla en 20 centimeter diameter stor kakform med löstagbara kanter med smält smör och bröa den med ströbröd. Fyll smeten i formen och baka kakan 25-35 minuter, prova med en sticka. Låt den svalna på ett brödgaller och dela tårtbotten
i tre lager.
Skiva hälften av jordgubbarna och rårör dem med strösockret. Lägg jordgubbarna i understa lagret på tårtan.
Lägg på en skiva sockerkaksbotten och bred över Lemon curde.
Lägg på översta skivan och täck med vispad grädde, skiva resterande jordgubbar och lägg dem på toppen.
Smält marmeladen i en kastrull, sila av den och pensla sedan jordgubbarna med den.
Lägg på översta skivan och täck med vispad grädde, skiva resterande jordgubbar och lägg dem på toppen.
Smält marmeladen i en kastrull, sila av den och pensla sedan jordgubbarna.

Receptet är ett av Leilas 
Hon gör mkt gott måste jag säga, är fast :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0