Somrig jordgubbstårta
2009-06-03 @ 13:20:57

Ingredienser
1 dl socker
200 g mandelmassa
1 msk potatismjöl
Smör eller olja
Potatismjöl
6 gelatinblad
4 äggulor
2 dl florsocker
1 burk kesella med vaniljsmak (2½ dl)
2½ dl mellan- eller vispgrädde
250 g frysta jordgubbar
Färska jordgubbar till garnering
Gör så här
Börja med att smöra en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, och pudra över potatismjöl. Knacka ur formen så att överflödigt mjöl försvinner. Sätt ugnen på 150 grader.Vispa äggvitor och socker till en fluffig styv marängsmet. Riv mandelmassan och blanda försiktigt ner den och potatismjölet i marängsmeten. Fördela smeten i formen.
Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Täck eventuellt med aluminiumfolie om ytan ser mörk ut. Låt kakan kallna. Lossa den sedan från formen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt. Tillsätt kesellan.
Ta upp gelatinbladen. Lägg dem i en kastrull och låt dem smälta på svag värme. Låt svalna något. Häll gelatinet i äggsmeten under kraftig vispning,
Vispa grädden till hårt skum och blanda försiktigt ner det i smeten.
Halvtina bären och mixa dem i småbitar, eller mosa dem, Rör ner dem i fyllningen. Bre jordgubbsgrädden över tårtbottnen.
Täck med plastfolie och placera tårtan i frysen minst fyra timmar.
Låt fryst tårta stå framme 15-20 minuter före
Kommentarer
Postat av: Olivia
ÅH SÅ GOTT DET SER UT! :D
Postat av: ewezi
Sv: tack så mycket :) allt bra?
Postat av: HERMELIN
mums tårtan ser jätte god ut :D
Postat av: Anonym
JÄVLAR VAD GOD
Postat av: Bella
Eller hur, kan vi få be och få sol ;D
Postat av: Sofia Werlin
Skoj att du gillar tipsen :D
Postat av: Emmis
svar; jaa det har blåst och det har även haglat :O är helt frysen nu när jag kom in XD
Postat av: Vilhelmina
Den var riktigt snygg!
Trackback