Chokladmaräng med glass

2009-03-20 @ 09:21:15

Fryst chokladmaräng

Ingredienser

4 äggvitor
1 tsk pressad citron
1 1/2 msk kakao
2 dl strösocker

Glass:
2 äggulor
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk konjak
2 dl vispgrädde
1 dl Kesella


Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med hjälp av en rund form, ca 23 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm eftersom bottnarna flyter ut något. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar. Rör ihop äggulor, socker kakao och konjak. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet och Kesella. Lägg en marängbotten i formen. Bred ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Låt glassen stå i frysen i minst 4 timmar. Sikta över kakao och servera med t ex marinerad frukt. Marinerad frukt: 400 g blandad frukt 1 1/2 msk balsamvinäger 4 msk florsocker Skär frukten i bitar. Blanda balsamvinäger och florsocker. Häll det över fruktsalladen och rör om.

Recept hämtat från Arla


Kommentarer
Postat av: Lina

Kan du inte lägga ut recptet på nougatrutorna:)

2009-03-20 @ 12:28:32
URL: http://lillstintan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0