Polkagrispaj

2009-05-19 @ 13:19:43


Ingredienser

Pajdeg:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör eller margarin

5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap
1 nypa salt
0.5 dl vatten


Gör så här

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.
Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.
Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.
Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.
Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.
Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.

Kommentarer
Postat av: CHRJ

vad gott det lät! =)

2009-05-19 @ 14:22:28
URL: http://chrj.blogg.se/
Postat av: Marica

Du hittar då läckra saker... :P Vet du vad Marshmallowsfluff är? Har jag då aldrig hört talas om....

2009-05-20 @ 20:53:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0