Citronfromage

2009-09-11 @ 10:41:39

Ja äntligen så kommer det ett nytt recept. Det var mycket längesen som jag lade ut något men nu så.
Detta är ett recept som jag absolut kommer prova på eftersom jag är en stor beundrare utav citronfromage :)



Ingredienser:

3 stora ägg
1 dl strösocker
Rivet skal från ½ citron
½ - 3/4 dl saft från citronen
4 ½ tsk gelatinpulver
2 msk vatten
Färska hallon eller andra bär


Gör så här:

Riv citronskalet
Pressa citronsaften och häll över i en liten kastrull + vattnet.
Blanda i gelatinpulvret samt låt allt smälta på svag värme under tiden du färdigställer resten.
Dela äggen, vitor och gulor var för sig. Vispa vitorna till riktigt fast skum ( ca fem minuter med elvisp )
Vispa i en annan bunke gulorna, sockret samt citronraspet tills det är pösigt.
Vispa försiktigt ner gelatinblandningen lite i taget i äggulesmeten. Vänd ner äggviteskummet och rör försiktigt så det blir en fin jämn smet. Häll fromagen i det du sen vill servera ur.
Stelnar snabbt i kylskåpet.
Servera gärna med t.ex. färska hallon, och en skål med vispad grädde för den som vill ha.
Ät och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0