Höst-depp-tips

2013-10-05 @ 10:03:00
 
Nu när hösten börjar smyga sig på så kan man fort känna sig väldigt oinspirerad och allting går lite tyngre. Den härliga varma sommaren med gröna ängar och kvittrande fåglar är redan över och frostiga morgnar smyger sig på. 
Skrapa rutorna på bilen är väl ungefär största nöjet man har den här årstiden. Haha
Därför tänkte jag dela med mig av lite enkla knep som får både dig och ditt fotograferande att fortsätta på samma humör som på sommaren. 
 
🍂  Njut av de mörka kvällarna istället för att våndas. 
När mörket nu börjar falla sig in, tänd ljus, kanske har ud doftljus som gör det hela ännu mysigare. Sätt dig i soffan eller i en skön fotölj, kanske har du ett par varma goa tjocksockar att dra på fötterna samtidigt som du drar på dig en mysig filt. Till det, varför inte sitta och läsa en bok eller göra någonting kreativt som du tycker om såsom att kanske sticka, sy eller någon annat rogivande som du kanske inte alltid har tid med. 
 
🍂   Stäng av teven. 
Det här tipset följer lite grann ovanstående tips. Låt inte teven stå och skrika på kvällarna, sitt och umgås med familjen och vännerna. Kanske spela något roligt spel eller varför inte bara sitta och ta ett mysigt kvällsfika i lugn och ro och i tystnad från teven. Tro mig, att stänga av teven på kvällarna är en av de bästa grejerna som finns, man får helt enkelt tid för varandra. Självklart så gäller detta även datorn! 
 
🍂  Ut och känn den friska luften
En stor skillnad nu när hösten kommer är att luften blir så frisk och klar. Varför inte ta en promenad till jobbet om du inte har så långt och riktigt vakna till liv eller en kvällspromenad. Att få komma ut är också en viktig del i att piggna till. har du hund är detta ett perfekt tillfälle att verkligen ta den där promenaden. Varför inte gå ut och fotografera lite fina höstfärger. Hösten är så vacker och för den som gillar att fota är det en otrolig härlig känsla att få sitta och titta på naturens alla fina färger. Men passa på nu, det kanske inte varar så länge. 
 
🍂  Baka 
Eftersom att det blir kallare ute så är det inte lika roligt att vara ute längre stunder innan man har hunnit vänja sig lite grann. Så därför kan ett bra sätt att ta tillvara på dagarna vara att komma igång och baka! Om du inte kan varför inte lära sig? Passa på nu, och för den som kan utmana dig! Prova baka sånt som du aldrig bakat förut, går det fel så är det inte hela världen heller, livet fortsätter ändå. Har du barn så ta med barnen in i köket, jag är själv oerhört petig när jag bakar och allt ska göras perfekt från början till slut. Men de gånger som barnen faktiskt är med och bakar så är det jätte roligt, släpp alla spärrar!
 
🍂  Vardagsfotografera 
För mig så är det sällan som jag tar fram kameran här hemma av någon anledning. Men det är verkligen så roligt när man väl har gjort det. När du tex har bakat, varför inte göra en snygg uppläggning mot en passande vägg eller annan bakgrund och plåta kalaset? Det gör bakningen ännu roligare, tro mig! Även om kakorna inte blir perfekta så är det ändå väldigt roligt. Prova fotografera sånt som du inte gör i vanliga fall, Plocka fram tidningar eller annat roligt och bara fotografera för skojs skull! Om du vill utmana dig lite grann så kan du också prova på att fotografera vattendroppar! Ni kan hitta några små tips om det HÄR Ska se om jag kan knåpa ihop lite nya tips inom en snar framtid. 
 
🍂  Sätta upp mål
Försök att inspirera dig själv med att nå upp till några nya mål. Det kan vara mål som mamma, inom arbetet, i en relation eller vad som helst. Sätt upp några små uppnåerliga mål som du kan kämpa för eller som bara ger dig lite skaparglädje. Det kan vara att du ska ta tex en bild utevöer det du vanligen gör om du fotograferar, gå utanför trygghetszonen lite grann. Ja det kan vara precis vad som helst. Endast din fantasi som sätter gränserna. 
 
Det var ett par tips som kan hjälpa till i höstmörkret lite grann. Har ni fler tips att dela med er av som ni brukar göra så skriv gärna en kommentar så vi får läsa. Kanske lägger upp några av era tips sen också så att andra kan inspireras ocskså! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


© Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0