Året ut

2013-08-29 @ 16:21:54 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 1
 
Ni har väl inte missat mitt erbjudande till alla er som precis fått tillskott i familjen eller som väntar familjemedlem?
Mitt erbjudande där du bara betalar för de bilder som du vill ha, gäller året ut. Så passa på! 
För er som nyligen fått, kontakta mig för fotografering snarast, är bortrest f.o.m 5:e september t.o.m 9:e september. Så har ni en nykläckt liten bäbis hemma bör ni boka tid snarast för att hinna med en fotografering. 
 
För mer info eller funderingar maila mig. 

Vad vill ni se mer av?

2013-08-28 @ 13:34:00 / Postat i: Frågor och svar / Kommentarer: 1
Nu har jag en fråga till er, allt för att kunna utveckla bloggen till det bästa! Då jag själv ibland får lite torka så är det roligt att få höra vad ni har att säga. Ni röstar anonymt och ni får gärna skriva in egna alternativ! 
 
Foto: Anneli Karlsson, taget i våras
 


Nu börjar säsongen igen!

2013-08-28 @ 11:07:56 / Postat i: Foto-Djur och natur / Kommentarer: 2
 
Tror ni inte att jag blev otroligt chockad igår när min man ropade ut mig innan vi skulle gå isäng, norrsken! I augusti! Det borde vara så varje år så att man kan vara ute och beundra, och fotografera utan att frysa ihjäl. Det är verkligen ett vackert naturfenomen. En av alla fina saker med att bo i norrland! 

Kärleken är stark

2013-08-27 @ 16:20:00 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 2
 
Hade tidigare i sommar en fotografering i Arvidsjaur med bland annat denna fina familj samt pappans familj, verkligen en härlig fotografering med en underbar familj. Jag älskar att fotografera sådana stora fina fmailjer där kärleken verkligen lyser igenom. Många skratt och jag fick till och med stanna på lite fika efteråt <3 Tala om att få känna sig välkommen! Det är stunder som dessa som man inser att man valt rätt yrke, utan att ens blinka! Skulle aldrig vilja byta!

Oj! Vad hände?

2013-08-27 @ 08:53:00 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
Foto: Rebecka Krispinsson 
 
Blev helt i chock när jag loggade in här på bloggen, vet inte hur det gått till men under gårdagen så hade jag ungefär det dubbla antalet besökare motför vad jag brukar! Det känns helt fantastiskt roligt! Jätte kul att så många har hittat hit för att kika. Ni anar inte hur glad jag blir! :) 
 
Idag ska jag försöka jobba ikapp med lite bilder, många leveranser som ska iväg och urval som ska sickas, ska försöka jobba bort allt jag bar kan inför nästa vecka, vad som händer då får ni veta lite längre fram, men det kommer att bli såå roligt! Längtar verkligen! 
 
Men tillbaka till er nya läsarna, var ifrån kommer ni allihop? Hur har ni hittat hit?
 
 
 

Behind the scenes

2013-08-26 @ 11:10:35 / Postat i: Foto-Fotokurser, Foto-Porträtt / Kommentarer: 0
 
Lördagen bjöd som sagt på familjefotografering, det blev en del behind the scenes bilder som duktiga Ola tog, gillar att han tog en jätte fin bild på sin mor när han kommit hem och jag lärt honom lite motljus, och bilden blev jättefin! :) Älskar verkligen att få göra det jag gör! Ser fram emot nästa webkurs och kommande privatkurser! Det är verkligen underbart att få se allas utveckliing! 
Och här är två bilder på Ola som följde med mig, alltid så glad och det är verkligen roligt att ha honom med!
 
Visst kan man inte annat än älska motljuset som är här? Love it!
 
 
 

Studion

2013-08-24 @ 23:55:00 / Postat i: Foto-Blandat / Kommentarer: 3
 
Håller på att försöka göra klart i studion nu, har flyttat den så att jag har den lite närmare hemma, i en mysig liten stuga men som ändå rymmer det viktigaste, pappersbakgrunderna samt min lilla newborn-hörna, som nu är i stort sett klar. Det är så skönt att få börja organisera upp allting som jag vill ha det. Tidigare så har det mesta legat i lådor, men nu kan jag lägga fram så det finns tillgängligt när man behöver det. 
Nu är det bara resten av studion kvar att fixa till, så fler bilder kommer när allt är fixat! 
 
Vad tycker ni om studion? 
 

Lördagsjobb

2013-08-24 @ 11:46:42 / Postat i: Allmänt / Kommentarer: 0
 
Idag står en familjefotografering på schemat, och jag känner på mig att det kommer att bli helt otroligt roligt! Har några riktigt bra ideer som vi ska prova genomföra! Älskar såna fotograferingar när man har lite extra mycket frihet till att göra lite olika tokiga och roliga grejer! :) alla fotograferingar är så klart väldigt roliga men en del har en liten extra guldkant. 
 
Och som om inte det var nog, kommer att ha med mig fina Ola också som ska filma under fotograferingen, så ni kommer nog att få se lite behind the scenes bilder eller rent utav en lite behind the scenes video! Vad säger ni om det va? 
Jag är verkligen helt peppad att få visa er lite grann hur det går till när jag fotograferar, om än det kanske inte är sådär jätte speciellt men det är verkligen roligt att kunna få dela med sig! 
 
Så nu hoppas jag att ni längtar lika mycket som jag gör!
 

Syskonfoto

2013-08-23 @ 19:52:13 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 1
 
En bild från en av mina fina syskonfotograferingar i sommar. Som en present till deras föräldrar, underbar present eller hur? 
Har verkligen massor av bilder att visa er från i sommar, dom kommer när jag hinner med det :) Lite körigt just nu men jag gillar det! :) 

Snabba tips vid nyföddfotografering

2013-08-20 @ 19:28:43 / Postat i: Fototips / Kommentarer: 2
 
Att fotografera de små gullegryna är verkligen ingen lätt match för den ovane. Men jag tänkte i alla fall dela med mig av några små enkla tips som kan underlätta lite grann om ni själva ska fotografera eller funderar på det! 
 
❤ Planera noggrant
Innan fotograferingen, tänk ut vad du vill använda, gör upp olika "stationer" med olika rekvisita så att det finns klart, upplagt innan fotograferingen, det kan underlätta ifall att fantasin försvinner på plats. Förbered också med allt som kan tänkas behövas vid fotograferingen. Tänk på att det ska finnas plats för byte av blöja, nånstans där det helst inte är så kallt och hårt. Se till att det finns ev handdukar eller papper för olyckor, vilket ofta händer och då är det bra att ha det nära till hands. Kan vara bra också att kolla innan ifall det behöver finnas micro på plats, då det inte alltid är självklart att barnet ammas. Se också till att det inte blir kallt under fotograferingen. Använd någon typ av värmekälla, antingen om du står nära ett element, har en värmefläkt eller annat som kan värma så att bäbisen inte fryser. Risken är då att den inte vill sova :) 
 
❤ Ha tålamod
Att stressa upp sig när fotograferingen äger rum är det sista man får göra som fotograf, enlig mig. Vill bäbisen inte sova direkt familjen kommer på plats, låt det ta den tid som dom/den behöver för att känna sig lugn. Det kan mycket väl bli så att du hinner ta en bild, sen är det matning och sövning och sen kanske du hinner ta tre bilder osv. Men kom ihåg att hela tiden vara lugn och inte stressa. Avsätt ett par timmar för fotograferingen så att du inte behöver skynda iväg till en annan innan du hunnit få bra bilder. Ibland har det tagit två timmar innan jag över huvud taget kunnat påbörja fotograferingen och ibland tar hela fotograferingen 1-2 timmar, det kan vara väldigt olika.
 
Variera
Försök att ta bilder i olika miljöer, så du inte tar allt för många bilder med samma ex bakgrund, filtar. Om bäbisen ändå sover så kan det vara bra att variera så att föräldrarna har olika bilder att välja mellan sen. Ta först i början några bilder som du vet är ett säkert kort, så att du har några bra bilder medan den lilla/lille sover. Därefter kan du börja experimentera lite mer när du ser att du har klart några bra. Då gör det inte lika mycket om barnet inte vill fortsätta sova efter rekvisitabyten. Försök också att flytta bäbisen lite så att du får olika positioner och vinklar, flytta dig själv först i så stor mån som du kan och sedan bäbisen. 
 
Naturligt ljus
Försök så långt du bara kan att använda dig av fönsterljus och liknande så att du får ett så naturligt ljus på bäbisen som möjligt. Det är risk annars att det kan bli väldigt platt men ex blixtar, men detta är också en smaksak. Det är kanske inte heller möjligt att använda fönsterljus och då är det en helt annan femma. Men så långt det bara går, jag tycker att det är allra finast. 
 
❤ Dyrt vs billigt
Det finns oerhört mycket fin rekvisita där ute, både i affären/sidor enkom för nyföddfotografering men också i alla möjliga vanliga affärer, varuhus osv. Du kan hitta många fina korgar, filtar, plädar och annat fint på ex åhlens, jula ja allt möjligt så kolla runt på affärer som finns i ditt område och se vad du kan hitta. Det är alltid skönt om man slipper spendera flera tusen för få saker. Det finns så klart väldigt fina revisita sidor men inte alltid nödvändigt, det är i alla fall värt lite extra tid och kika runt ;)
 
 
Hoppas att dessa små tips kan underlätta när ni fotograferar era små nyfödda, kom ihåg också att det jag skriver här är inga regler, så klart utan bara in aegna små tankar, ni får göra helt hur ni vill och kom ihåg, låt fantasin flöda! 
 
 

Underbara bäbisar

2013-08-18 @ 17:55:00 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 1
 
Visst är han bara för söt lilla killen! Detta är Elwin som kom till studion med sin fina storasyster för ett tag sedan. 12 dagar gammal och helt underbar eller vad säger ni?
 
Jag håller just på på att ställa i ordning studion ordentligt efter flytten från en lokal i byn till våran lilla stuga på gården. Det kommer att bli så mycket smidigare. Tyvärr lite mindre plats att arbeta på men det är det ändå värt. Så att jag nu till vintern kan ta emot bokningar i studion också :) Nyföddrekvisitan är i alla fall på plats så den som vill boka in en fotografering kan göra det så klart! :) Lite nyinkommet i rekvisitaförrådet också som ni säkert kommer att gilla.
 
Är ni intresserade av att se lite bilder på studion när det är färdigställt?
 

Underbara Maja!

2013-08-15 @ 22:56:52 / Postat i: Foto-Porträtt / Kommentarer: 0
 
Fick tidigare idag äran att hinna ta några enskilda bilder på Maja som är inblandad på bilderna till det lilla projektet som jag håller på med. Den här bilden kommer inte att ingå i det så därför tänkte jag visa den för er, då de andra bilderna inte kommer att visas förrän det i stort sett är klart! Oerhört svårt att hålla sig för man vill ju bara visa bilderna som tas, men jag lovar er allihop, det kommer att vara värt väntan! 
 
Gillar i alla fall bilden ovan otroligt mycket, hon ser så avslappnad och hemma ut där i trädet, och vilket motljus sen! Det kan ju bara inte bli bättre på något sätt känns det som! Stort tack till Maja och **** för att ni ställde upp idag! 

Håkan Hellström

2013-08-15 @ 12:33:33 / Postat i: Foto-Konsert / Kommentarer: 1
 
Bilder från Stadsfesten i Skellefeå när jag var och fotograferade Håkan Hellström, vilken show! Har fler bilder på lager men dom får ni se sen :) 

Bröllop

2013-08-13 @ 11:43:37 / Postat i: Självporträtt / Kommentarer: 1
 
I lördags var det som sagt bröllop mellan min svägerska och sedan länge fina vän och hennes Andreas. Det var verkligen ett vackert bröllop och det blev en underbar dag, om än ovädret verkde vara nära, mörka moln runt om :) här är i alla fall en bild på mig och min fina älskling som togs. ni får se den tills jag hunnit klart lite fler bilder som ni får se sen.
 
Har rätt mycket att jobba igen med och fixa och ordna, mail som ska svaras på och allt möjligt. Det är verkligen en rolig tid sommaren när det blir lite stressigt. Det är väl nästan första sommaren som jag fått uppleva denna jobb-stress, men å andra sidan så njuter jag av den! Som ett litet bevis på att allt hårt jobb faktiskt har lönat sig! Helt underbart! 
 

Lisa ♥ Daniel bröllop

2013-08-09 @ 09:55:00 / Postat i: Foto - Bröllop / Kommentarer: 0
 
Några bilder från Lisa och Daniels bröllops som jag fotograferade tidigare i sommar. Vilken underbar dag! Utomhusvigsel, sol, kärlek och allt mer därtill man kan tänka sig. Det var verkligen en fin dag! För en gång skull så höll sig tårarna borta från vigseln (omän jag var rörd) men när brudens pappa höll tal på festen efteråt så kunde jag inte hålla emot längre! Nu är jag visserligen väldigt blödig men det blir så speciellt när man har fått vara med på en av de störta dagarna de firar tillsammans. Ovärdeligt! 
På lördag är det ännu ett bröllop i planeringen, men det är min fina svägerska som ska gifta sig. Så den här gången är jag både gäst och fotograf :) Det kommer att bli så trevligt! 

Fina Alvin

2013-08-07 @ 11:47:45 / Postat i: Foto-Newborn / Kommentarer: 2
 
Här är två bilder på otroligt söta lilla Alvin som var endast 5 dagar när fotograferingen ägde rum! Fantastisk söt och så oerhört liten. Det är verkligen en upplevelse att få vara nyföddfotograf! :) 
 
Det är fortfarande lite dåligt flyt på mina uppdateringar men lugnet har inte riktigt lagt sig ännu, mycket jobb och vardagssysslor som ska göras så bloggen blir lite bortprioriterad. Men jag hoppas att jag snart får lite extra tid över så att jag kan visa er lite bilder från sommarens alla fotograferingar! 
 
Håller också på med ett litet hemligt projekt också, ska inte säga så mycket om det just nu men tro mig, ni kommer att få veta så småningom vad det handlar om :) Det kommer att bli så otroligt roligt och bra! Det är jag helt övertygad om! Projektet har redan startat och kommer nog inte att vara klart förrän till våren/sommaren igen men det kommer att vara värt varenda dag! :) Nu blir ni allt lite nyfikna haha!

Fototräffen i bilder

2013-08-04 @ 10:13:00 / Postat i: Foto-Blandat, Fototräff Norr / Kommentarer: 2

 
 
 Stort tack till moderskeppet som sponsrade med gåva till träffen! 
 
Även ett stort tack till kamera & bild som även dom sponsrade med presentkort
 
Alla deltagare och modeller fick även en egen lite påse, i den en penna plus presentkorten och gåvorna. 
 
Denna fototräffen var verkligen hur kul som helst! Att få träffa så många fler fotointresserade, inspirera och inspireras. Det kommer utan tvekan att bli en nästa år igen! Det kan jag lova er! Och det kommer bli bättre och roligare! Hur nu det är möjligt tänker ni nu förstår jag ;) haha Skämt åsido, det var en underbar dag! Tack allihop som kom, alla som hjälpt till och till alla som sponsrat. :) Vi är så tacksamma! 
 
 
 
 
 
 
 
 © Viktoria Wigenstam
Blog designed by Tasnim E
RSS 2.0