Hoppar in i v. 24

Bebisen: 

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Jag:

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


Egna tankar/känslor:

Helt otroligt att man redan är i vecka 24! Det känns helt otroligt....
Det känns fortfarande ganska bra..blir mer och mer slut efter att ha haft en lång och energikrävande dag men det är inte såå farligt faktiskt!
Magen växer och växer...börjar faktiskt känna mig ganska "stor" nu, i alla fall utifrån vad jag är van med. Kanske inte har direkt största magen ändå.

Den lille/lilla lever verkligen ett eget liv där inne, det är ofta full fart och den sparkar till ordentligt! Min man kan utan problem känna dom, vilket har gått de senaste 3 veckorna nästan. Jätte kul är det då!

Magbild för veckan kommer upp inom kort, har inte hunnit ta något kort ännu, då jag ska försöka ta i studion går det lättare om min kära son är på bra humör också :) Men det kommer!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0