v 26

Idag så vandrar jag in i vecka 26, har alltså gått 25 HELA veckor.
Lite information om denna vecka: 

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.
Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


Egen information:
Har enligt ovan gått upp ganska lagomt, 7,5 kg + ligger jag på nu, det går uppåt....
Graviditetssnuvan har INTE gett med sig, men nu har jag hämtat utt ett nässpray för just detta så hoppas en behandling räcker!
Det är väldigt livat inne i magen, varje dag, såå mysigt.

Bilder för nuvarande vecka kommer i morgon, har inte haft tid eller kommer ha tid att ta några idag...men som sagt i morgon så...

Var till barnmorskan idag och allt såg bra ut, mag-kurvan är helt normal och hjärtljud, blodtryck m.m var också bra. Så skönt! :)Kommentarer
Modekatt

Din mage var ju inte så stor, tycker jag inte!Jag tycker att min mage är större & jag är i vecka 22 :)HA EN MYSIG SÖNDAG!

2011-03-27 @ 12:58:13
URL: http://modekatt.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0