v 25 - tiden går FORT

Nu går jag alltså in i v. 25. Helt otroligt att det bara är 15 veckor kvar nu! Det går ju hur snabbt som helst!
Här är i alla fall lite information om denna vecka: 

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

Det är nu 111 dagar kvar till beräknat förossningsdatum, 60% av graviditeten är avklarad!


Magen har verkligen växt senaste veckan!! Tycker den är en riktig kula nu, och som ni ser på bilderna så är det ju lite skillnad..

I övrigt så mår jag faktiskt rätt bra, bär jag och lyfter T mycket så har jag dock lite ont på kvällen och dagen efter men man får väl skylla sig själv då! Graviditetssnuvan är nu också nog ett faktum...är konstant snorig! Men med lite nässpray (lämplig för gravida) så får jag i alla fall sova ordentligt nu om natten, såå underbart!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0